Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balrog

    tag

    válasz Mike8212 #11550 üzenetére

    Hogy mennyi lenne a max stabil OC. azt kb lehetetlen megmondani. Még egy P45-ös lapban is nagyon processzorfüggő a dolog. Sajnos a legtöbb Xeon 4Ghz körül igencsak kifingik. Szerencse kell ahhoz hogy olyat találj ami bírja a 4.2-4.3Ghz-et. A stabil 4.5-höz pedig óriási mázli. Nagyon-nagyon ritkák az olyan processzorok. (Sajnos még én sem találtam ilyet.)

    Amit ezzel mondani akarok, hogy ha már van egy alaplap + processzor párosod ami bírja a stabil 3935Mhz-et akkor már nem éri meg pénzt ölni a 775-ös platformba. Nem éri meg másik alaplapot esetleg gyorsabb ramot venni, annak reményében, hogy elég mázlis leszel és kifogsz egy 4.2-4.3Ghz-et tudó processzort, mert erre kicsi az esély.
    Az a 300-400Mhz amit ezzel nyernél már nem sokat oszt vagy szoroz.

    Nekem pár hónapig párhuzamosan volt egy 4 magos Sandy bridge-es rendszerem és egy 775-ös 4 magos Xeon-os rendszerem. Amit észrevettem, hogy a Sandys processzornak elég volt 500Mhz-el kisebb órajelen futnia ahhoz hogy ugyan azt a teljesítményt hozza mint a Xeon. Magyarán egy 4Ghz-es Xeon azt tudja mint egy 3.5Ghz-es Sandy Bridge. Vagyis szerintem érdemes lenne fontolóra venni, hogy LGA 1155-re válts. 13k körül már kapni i5 2500-at. Be tudod állítani, hogy terhelés alatt is tartsa a max turbó órajelét (3800Mhz, bár ehhez lehet hogy Z chipsetes alaplap kell nem tudom pontosan) és máris van egy gyorsabb rendszered mint amilyet a Xeon-nal elérhettél volna. Játékok alatt még jobban előjön a Sandy előnye. Szóval szerintem érdemes ezt fontolóra venni.

    Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

Új hozzászólás Aktív témák