Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Pentele

    tag

    válasz gorje #10780 üzenetére

    Szia!

    Az árakat szerintem jól számoltad. Mivel az ajánlott miatt nemzetközi könyvelt küldemény lesz belőle ezért nyomon követhető. Érdemes lenne máshol is rákérdezni erre, mert vannak olyan országok ahová beérkezik a levél, de nekünk ügyfélszinten nem frissül a nyomkövetés, csak a célország postájának belső rendszerében tartják nyilván, amit mi nem láthatunk, sőt előfordulhat, hogy a Magyar Posta sem.

    Megújult a zöld színű ajánlott szelvény, szóval ha nincs otthon ilyened akkor előre célszerű kérni a postán, és hazavinni, hogy ne ott kelljen tölteni.

    A tértivevényes csak akkor hasznos szerintem, ha mindenképpen kézzel foghatóan bizonyítani akarod, hogy ki vette át, mikor, hiszen ez egy hiteles okirat. Ebben az esetben az ajánlott mellett tértivevény lapot is ki kell tölteni, bár ebben nem vagyok teljesen biztos, mert belföldre már megszüntette a posta a papír alapú zöld tértilapot, gondolom ez indokolta az könyvelt küldemény feladóvevénye című nyomtatvány változását is. Külföldre eddig csak ajánlott, elsőbbségivel adtam fel bármit is.

    Ha a külföldi (rózsaszín) is megszűnt, akkor csak az ajánlott feladóvevényt töltöd ki, jelölöd a tértivevényeset rajta, majd beírod az e-mail címedet/ lakcímedet a megfelelő rovatba. Elektronikus hitelesített igazolást küldenek e-mailben, vagy ha címet adsz meg akkor papíron, bár az utóbbi az drágább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák