Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz skul0 #4584 üzenetére

    Helló skul0!

    "Hogyan tudnám azt megoldani, hogy valós idejű, mozgó visszajelző animációt hozzak létre az érintőn?"

    használd az objektumok Animation tulajdonságainál található Diagonal, Horizontal, Vertical vagy Direct movement lehetőséget!.

    A mozgás teljesen folyamatos akkor sem lesz. Ezekkel az objektum X, vagy Y, vagy X+Y, vagy X és Y pixelkoordinátáit módosíthatod.
    De ha a szállítószalagon nincs encoder, vagy valamiféle útmérés, akkor ez neked nem nagyon lesz soha "valós idejű" helyzet megjelenítés. persze manipulálhatsz időzítésekkel, órajelekkel, de az egész inkább csak látványos hókusz-pókusz lesz.
    Én is csináltam már ilyet, de rendszerint nincs értelme az ilyenbe túlságosan sok energiát fektetni.

    "hogyan lehet ugyan ezen az érintőn egy képernyőkímélőt létrehozni."

    A gyártó már létrehozta. csak ki kell lépni a panelen a runtime-ból és megnyomni a "Screen saver" ikont, majd beállítani a késleltetését.
    Ha mindenképp te akarsz egy képernyőre váltani adott idő után, akkor azt a PLC-ből megteheted pl. úgy,hogy egy "Cyclic continuous" adatgyújtési módra állított PLC TAG "Change value" eventjéhez beraksz egy "Activatescreen" funkciót. ha a tag megváltozik, átvált oda.

    A panelből is megoldhatod ha olyan a panel amelyiknek van scheduler funkciója. Az ugyanis van amelyiknek van, van amelyiknek nincs, de ugye nem tartottad fontosnak megemlíteni milyen panel, csak azt hogy Siemens (amiből van vagy 80 féle).

Új hozzászólás Aktív témák