Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #6327 üzenetére

    Ha sok HTML-kód kerül az outputra, nem is árt, ha az aposztrófos megoldást választod. :) (Jó fárasztó és csúnya escape-elni a sok idézőjelet az attribútumoknál.)

    (#6329) Siriusb: állítólag az aposztrófos megoldás a kiértékelés szükségességének hiánya miatt (de jól hangzott) gyorsabb lehet, mások szerint urban legend.
    Személy szerint jobban szeretem inkább összefűzögetni, és aposztrófot használni, részben a fenti okok miatt (pl. esetleges sebességkülönbség plusz HTML-kód kiíratása), részben meg amiatt, hogy így szerintem sokkal jobban elkülöníthető a kód, ha böngészgetem a kódot - még ha a fejlesztőkörnyezet ki is emeli az idézőjelben elhelyezett kiértékelendő változót, akkor is sokkal inkább egybefolyik a többi kóddal. Ráadásul tömbindexelésnél vagy egyéb esetben is szintaktikai hiba lehet belőle, az összefűzögetésnél könnyebb elkerülni (számomra).

    Többiektől kérdezném, ha már erről van szó:
    echo-zásnál mennyire használjátok azt a változatot, hogy vesszővel elválasztva íratjátok ki a különböző változókat, sztringeket, és nem konkatenálva?
    Eszerint itt is lehet sebességbeli különbség, mégpedig a vesszővel elválasztott módszer javára.
    Lehet, hogy értelmesebb, mint az állítólag lassúnak számító sztring-összefűzögetés, és érdemes lenne esetleg erre a módszerre átszokni.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák