Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz PiXeL90 #12599 üzenetére

    Pár tanács:
    A functionöket nem egy hatalmas if-be kellene raknod. El kellene kerülnöd a teljesen olvashatatlan kód írását, például az $a, $b, $c, $d, $f, $szv, $sz1 és hasonló, külső olvasó számára teljesen értelmezhetetlen változónevek használatát (ilyenekkel tele van a kódod). Meg a helyesírási hibákat, ha már magyarul kódolsz :DDD lásd $oszessen :D Meg a CSS-kódban a style1, style2, style3, stb. class-ok használatát. HTML-kódnál az #urlap azonosító sem túl kifejező - milyen űrlap? Mire szolgál az az űrlap? Hidd el, sokkal jobban jársz hosszú távon, ha inkább jó hosszú, de értelmezhető neveket adsz mindennek, ami a kódodban van, neked is sokkal jobb lesz hosszú távon, mert később is átlátod a kódodat, meg külső szemlélő számára is valamennyire olvasható marad. Ne vedd magadra, nekem is szóltak és szólnak, ha gányoltam/gányolok. :K
    (Meg javaslat, hogy futtasd át a HTML-kimeneteden a w3c validátorát: http://validator.w3.org/#validate_by_input)
    Plusz kapcsold be fejlesztés idejéig a legmagasabb szintű hibajelzést (pl. kódod elejére
    error_reporting(E_ALL|E_STRICT);
    ), és akkor már az elején kiszűrhetsz jópár hibalehetőséget.

    Azt írtad, az a gáz, hogy a submit1 elnevezésű gombot kétszer kell elküldeni. Nem futtattam le a kódodat, úgyhogy nem tudom, mit kellene csinálnia, de gondolom összegeznie, hogy hány darabot akar rendelni a vevőd a nem tudom micsodából. Mi az oka, hogy a nagy if-en belül a $_SESSION['select2'] változót használod, miért nem a $_POST tömböt? A sok-sok case is elég durva (gondolj bele, mi lenne, ha 1000 darabot lehetne rendelni a termékedből, akkor 1000 db case-t csinálnál?), így aztán már annyira nem volt kedvem kibogarászni, hogy mit csinálsz vele, de ami feltűnt, hogy miért jó, hogy így állítod be a session-változódat:
    $_SESSION['select2'] = strip_tags($_POST['select2']);
    mire lesz jó neked ez a strip_tags, ha tömbszerűen akarsz végigmenni rajta, azzal a for ciklussal? Sőt, kettő ilyen for ciklusod is van, azt sem értem, minek.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák