Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laffesz

    csendes tag

    Sziasztok!
    Kérdésem lenne, mert nagyon elakadtam. Egy online fordító alkalmazást készítek, ami úgy néz ki, hogy van egy oldal az tartalmaz egy dinamikusan szerkeszthető táblázatot két oszloppal, az egyikben a forrás nyelvet találjuk(pl. magyar) a másikban a célnyelvet(pl. angol).
    Alapvetően mindkét oszlophoz van adathalmazom, ami meglehetősen nagy, 16ezer sort tartalmaz(egy-egy mező 1-2 mondatot tartalmaz). Ezt a táblát egy phpmyadmin adatbázisban tárolom, kisebb nem lehet, sőt akárt nagyobb is, és kívánalom, hogy a teljes adatmennyiséget a böngészőben egy oldalon jelenítsem meg.

    Az alap elgondolásom az volt, hogy ajax kéréssekkel íratom ki az oldalra, ami php és mysql kérésekkel jeleníti meg a táblázatot. Ez nagyon szépen működik amíg kb 3-400 sorral dolgozom, ha viszont a teljes táblázatot meg akarom jeleníteni, akkor kb 10perc után jelenik meg az oldal, kb ennyi kell a php-mysql kérések lefutásához. Ez nagyon sok.

    A következő próbálkozásom az volt, hogy az adathalmazból xml-t csinálok, és azt dolgozom fel php-val. Na ez már sokkal jobb volt, itt kb 6 perc után kapom meg a táblát de közben sokkal stabilabb marad az oldal.

    A kérdésem az volna, hogy van esetleg valakinek tapasztalata, hogy hogy is lehetne ezt gyorsabbá tenni ilyen adatmennyiséggel? Nem tudom esetleg, hogy ha csv-be tenném az adatokat és fájlműveletekkel dolgoznék az gyorsabb lenne-e? Ezt már csak holnap lesz időm letesztelni, de addig ha valakinek akadna ötlete, azt szívesen fogadnám(Ki milyen adatszerkezeteket, vagy módszereket javasol, hogy egy böngészőben korrekt időben meg tudjam jeleníteni ezt a táblázatot.).

Új hozzászólás Aktív témák