Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz gorgo #78425 üzenetére

    "nagyobb fele"

    2018-ban a szavazatok 49%-ával szerezték meg a mandátumok 67%-át; pár körletben voltak elég furcsa anomáliák, de rendszerszintű csalás úgy tűnik nem volt - szóval kevesebb, mint a fele. Irányításuk alatt vannak a főbb országos tv-adók, rádiók, a vidéki lapok, és ezt még plakát-kampányokkal is megtoldják. A más forrásokból is tájékozódó fiataloknál és fiatal felnőtteknél elhasalnak, de a középkorúaknál és időseknél, akik ezekből a forrásokból tájékozódnak, vezetnek. Plusz pszichológiai hadviselés: félelem-keltés (migránsok), ellenségkép-generálás (Soros, Brüsszel); valamint dezinformáció, "ügyes" (opportunista) politikai lavírozgatás. Sajnos ehhez nagyon értenek.

    Szvsz: gazdasági konjunktúra éveit éltük, jól mentek a dolgok, EU tömött minket pénzzel - sokan úgy érezhették, hogy az irány jó, a politikába annyira nem akartak belefolyni; a média meg mantrázta, hogy bezzegazelmúltnyolcév, gyurcsány=válság,megszorítások, és hogy mennyit loptak - növelve a szavazói apátiát.
    Na de majd ha a válság jobban beüt, a mesterségesen a gépjárműipar felé terelt gazdaság visszaüt az európai autóipar visszaesésével, egyre többen vesztik el állásukat, valamint az EU-tól a következő ciklusban kevesebb pénzt kapunk, akkor majd megerősödik a társadalmi elégedetlenség, azok is, akik eddig úgy érezték, hogyha a gazdasági helyzetük javul akkor minden jó, majd ráeszmélnek, hogy mennyivel rosszabb a helyzet - na majd akkor fog a dolog borulni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák