Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz laleeee #45935 üzenetére

    De nem írtad hogy új készülék, vagy használt amit az eladó feltüntetett. Mert használt esetén simán itt HA-n is beleírják a hirdetésekbe hogy "próbagarancia", tehát ha bedugod a vinyot a gépedbe működik 1 napot, akkor már nem szidhatod az eladót, hiszen előre közölte a feltételeket.
    Nekem az itt HA-n megvett videókártyán szállt el 3 nap után a 3 ventilátorból az egyik, pont a középső ahol a legnagyobb a hőterhelés...70 ezres kártyán 2,5k az alkatrész, de természetesen a próbagaranciás szöveg miatt esélytelen volt hogy az eladó rendezze. Pedig mondta is hogy 50k-ért veszi a kártyákat nagytételben és 70-ért adja el, tehát bizniszman...na pont ezért fukarkodott.

    Továbbá van még 1 kitétel fülhallgatókra vonatkozóan, idehaza pl boltok azért nem veszik vissza ha már kibontottad a csomagolásból, mert ÁNTSZ előírás szerint, a füleddel érintkezhetett a párna, innentől kezdve nem tudják higiénikusan újra eladni. Garanciális ügyintézés is megbonyolódik ilyenkor, kivételesen Neked kell bizonyítanod hogy a hiba már a vásárláskor fen állt ha 3 nap után jelented be. (Más termékek esetén ez csak 6 hónap elteltével van.)
    És ebben a fogyasztóvédelem mellettük áll. Lehet ezt az egészet nem az ügyeskedő magyarok találták ki, hanem máshonnan vettük át.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák