Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz V/ #42385 üzenetére

    Nem fogok 400 rongyot elvásárolni, hogy megspóroljak ~13 ezret. (Nem 17e, korábban valamit benéztem.) Vélhetően utóbbi lesz a megoldás, már felvettem a kapcsolatot egy cimborámmal, aki szerencsésebb országban lakik. Megoldjuk.

    https://www.paypal.com/ms/webapps/mpp/paypal-fees

    If your transaction requires a currency conversion, we will use a retail exchange rate (the wholesale cost of foreign currency as denominated by an outside financial institution) plus a conversion service charge of 4.5%.

    Hát, nem 5%, ahogy az ügyfélszolgálat írja, hanem 4,5%. Mindenesetre kbsztt drága.

    Az 5%-ot ne a BB vételiből (ahol már szerepel a bank marzsa), hanem valami középárfolyamból vezesd le. Nem tudom, a paypalnál mi az irányadó, mindenesetre az MNB tegnapi árfolyama 365,13, annak a 95,5%-a 348,6991, az meg már közel van a paypal-féle árfolyamhoz. A BB-nél 360,96 a tegnap déli vételi, 364,61 a közép, ez gyakorlatilag kerek 1%-os különbség, ennek a duplája egy teljesen reális, 2% körüli marzs. Ha ennyi lenne a paypalé is, egy szavam nem lenne. Mégsem 4,5%, hogy kenjék a hajukra.

    Tizeniksz éve használom a paypalt, és a nyakamat tenném rá, hogy régebben lehetett hasonló tranzakcióknál is választani a banki átváltást. Nekem ez a 4,5% konkrétan rablás kategória, amit legközelebb nem vagyok hajlandó benyelni, és a vevőmre sem fogom áthárítani. Marad a paypal a vásárlásokra, eladásokhoz meg keresek más megoldást. Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák