Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b12gege

    csendes tag

    Sziasztok!

    EBay-en nyertem egy aukciót (egy komplettnek hirdetett Lego készlet, felragasztott matricákkal) 185 eurós értékben egy francia eladótól. Nem volt magyar szállítás feltüntetve, de minden panasz nélkül frissítette a számlát és küldte is fizetés után.

    Pár hétig nem volt időm foglalkozni vele. Mire odajutottam, hogy ellenőrzöm, kiderült, hogy hiányos, nincs meg hozzá a 3 figura és 4 matrica meg néhány alkatrész is hiányzik. Írtam neki, küldje, ha megvannak vagy ha nincsenek, legalább egy részleges refund-ot. Nem válaszolt 1-2 héten keresztül 2 üzenetemre sem, utána belengettem, hogy kapni fog negatív értékelést, erre persze már érkezett üzenet, amiben kikéri magának, hogy fenyegetem és különben sem volt magyar szállítás megadva és különben is olcsón szereztem be, az üzenet előtt még gondolkodott, hogy elkezdi keresni a dolgokat (tehát elismerte, hogy hiányozhatnak), de ezután nem hajlandó.

    Mivel a hosszas procedúra során az eBay-es védelem lejárt, ezért Paypal-on bepanaszoltam, hogy hiányos terméket kaptam és szeretnék egy részleges visszatérítést 30 euró értékben. Erre az eladó jött ugyanazokkal a kifogásokkal, sőt ő emelte követelésre a panaszt. A Paypal megvizsgálta a dolgokat, tőlem semmit sem kérdeztek, de még így is az én javamra döntöttek.

    A csavar a történetben, hogy nem részleges visszatérítés a döntés, hanem teljes refund, ha visszaküldöm a készletet. Nekem viszont eszem ágában sincs ezt megtenni, mert már szenvedtem vele eleget, megtisztítottam, leltároztam, elkezdtem kipótolni magamtól. Sajnos nincs üzenet opció a claim-nél, csak a nyomkövetési információt tudnám feltölteni.

    Van rá lehetőség, hogy a Paypal döntése ellenére valahogy mégiscsak egy részleges refund-ot kapjak? Járt már valaki így korábban? Vagy engedjem el az egészet és nyeljem le a békát?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák