Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cunaja

    addikt

    válasz salesman #1519 üzenetére

    Igen, pont ezért jó a külső vaku.
    Ez a gép a gyenge fényben totál elvérzik, amin a beépített vaku csak annyit segít, hogy nem 1600-on, hanem 800-as ISO-n akarja készíteni a képet. A külső vakunál meg max 200-as ISO is elég. Viszont csináltam már 1600-on is jó képet, de nem tudom hogyan sikerült. Szerintem van egy kis szoftver hiba is.
    A zajcsökkentésnél is sokat számít a beállítás, amit -2-vel szoktam alkalmazni, mert így van kevesebb zaj.
    Viszont inkább úgy vagyunk vele, hogy természetes színek legyenek és megfelelő kontúrok zajjal, mint zajmentes kép, torzult színekkel és nem megfelelő kontúrral. Láttam ilyen képeket is. A sárga nem volt sárga, a fekete nem volt fekete és így tovább.
    Sajnos azt is megállapítottam, hogy a telefonom, Huawei P9 saját rommal, buherált kamera szoftverrel, oda ver a Panának rendesen néha.
    A 20mm-es látószöggel sem lehet semmit kezdeni ha rajta vagyunk mi is a képen, mert kb. 10méterig az emberi alakot eltorzítja. Hiába van mondjuk benne az egész kikötői város a képben,ha mi meg torzulunk.
    Ezt 35mm-ig tapasztaltam. Ha viszont nem vagyunk rajta, tökéletes kép készül. Persze, itt sem az van rajta amit, mi az 50mm-es nek megfelelő látószögünkkel ( szemünk ) látunk.
    A távolság mérésre értem ezt. A szemünk azt látja, hogy egy templom torony kb 350m-re van, a fényképen meg nagylátószögnél ez a távolság kb. 500m-nek látszódik.
    Persze ez a vizuális látvány miatt is lehet, mert akár megtévesztő is lehet, hogy látunk olyan részleteket, amit valójában nem. Ez így igazán bonyolult, de gondolom érted.
    Nekünk PS előfizetésünk van, így mindent a Camera Raw-ban dolgozunk fel, az a RAW képeket nagyon szereti.
    A másik észrevétel, hogy az FZ82 borzasztóan szereti az állványt, mert érezhetően szebb képeket készít, mint kézből. Mondjuk ez szerintem az összes gépre igaz.
    Az érintő kijelzőt viszont imádom, jobban tetszik mint a forgatható kijelző érintés nélkül. Ha nem a keresőjét használom, a kijelzőn a fókusz sokkal pontosabban beállítható érintéssel., az utólagos fókuszról ne is beszéljünk.
    Most szeptemberben lesz egy nagy vizsgám, de utána a leírását és a kezelését, betűről - betűre megfogom tanulni.
    Kimegyünk itthon Duna partra és ott szoktunk kísérletezni. A képek 85%-a WiFi vezérléssel készül.
    Viszont dicsérjük is az FZ82-t, a 4K az valami kegyetlen. Volt olyan képünk amit 4K-vágással készítettünk és semmi zaj nincs benne. Ilyenkor mi a fenét csinálhat a gép, mikor az érzékelője, ugyanakkora.
    Gondoltam rá, hogy szétszedem a szoftverét és megnézem mit lehetne vele kezdeni, de az asszony nem engedi. :W
    A panasonic-nak írtam már, hogy nem hiszem el, hogy jól van megírva a zajszűrés része, de nem válaszoltak.

    [ Szerkesztve ]

    A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

Új hozzászólás Aktív témák