Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    Sziasztok! Vettem egy LG OLED48C11LB Smart TV-t (a legfrissebb webOS 6.x-el). A TV HDMI portjaira csatlakozik minden külső eszköz (médialejátszó, Android box, MI box). A TV optikai kimenete csatlakozik az 5.1-es házimozi erősítő optikai bemenetére (nincs rajta HDMI). A TV hangkimenetének csak az optikai kimenet van kiválasztva.
    A problémám az, hogy hiába van minden eszközben és a TV HDMI beállításában is RAW-ra vagy bitstream-re állítva a hang ki/be- menet, a TV optikai kimenetén csak a Dolby Digitál jel jelenik meg 5.1-ben. A DTS-t a TV átteszi sztereóba. Ha a külső eszközök direktben csatlakoznak a házimozi optikai bemenetére, akkor tökéletesen megy 5.1-ben a DTS. Tényleg le van butítva a TV, hogy nem megy át rajta feldolgozatlanul a DTS hang???
    A TV HDMI ARC-on ki tudja adni az 5.1-es DTS hangot? Ha igen, akkor vennék egy HDMI - optikai konvertert és úgy menne a jel optikán a házimoziba. Optikai switch-et nem szeretnék venni a külső eszközökhöz mert macerás, hogy azt is kapcsolgatni keljen a műsorforrás váltáskor. Az a gondom forrása, hogy a nem kicsi koncertgyűjteményem nagy része DTS hangú, ill. DTS-ben jobb a hangminőség mint Dolby Digital-ban.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák