Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Monngoose

    aktív tag

    válasz wallace 234 #57020 üzenetére

    "Az oled tv egy nagy fehér oled kijelző és különböző Színszűrők vannak. Így ha azt nézzük ez is csak egy háttér világítás."
    A háttérvilágításos TV technológia lényege, hogy van egy állandó hátsó megvilágítás (régebben "fénycsövek", jelenleg LED-ek) ami előtt LCD TV-k esetében egy LCD kristályrács réteg van. Ezeket a kristályokat vezérlik, "fekete" kép esetén valamennyi zárt állapotban van (persze a tökéletes zárást nem tudták megoldani, így a kristályok kötött némi fény kiszivárog, ezért nem fekete e fekete).
    A te esetedben akkor lenne az oled csak háttérvilágítás, ha a valamennyi pixel folyamatosan be lenne kapcsolva és a színszűrőt vezérelnék (kapcsolgatnák ki-be). Másik lehetséges eset pl., ha egy LCD TV-ben oledet használnának háttérvilágításként.
    És igen, ahogy Pelican is mondta, a WRGB is igazi oled, mint ahogy majd a Samsung kék oled-es QD színszűrős megoldása is az lesz (ha megjelenik egyáltalán valaha). :)

    Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

Új hozzászólás Aktív témák