Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norbertoth

    senior tag

    Sziasztok!

    Csatlakoztam tehát én is a klubbhoz egy 55BX-el;
    [kép]

    Első benyomásaim, egyszerűen fantasztikus, hihetetlen, lenyűgöző a képi világa, a hdr filmek nagyon brutálak. A hang dinamikája szerintem fantasztikus, tiszta.
    majd lehet lesz pár kérdésem, illetve első körben is van.
    Én egy 43UJ670V-ről váltottam és nekem ez egy teljesen új világ.

    1. Olvasgattam a fórumot, ahogy elnézem beégéstől nem kell tartani, viszont mennyi az az idő amennyi már sok a tv-nek a beégéshez, pl nézek egy yt mixet de ott van fix felirat vagy színsáv, 1-2 órás mixnél már lehet baj? Mit tehetek ennek elkerülése ügyében?
    2. Találtam egy olyan opciót, hogy bt+tv hangszóró, itt lehet állítani a késleltetést is, de hiába kapcsolom be, kapcsolódik a bt hangszórómhoz is, csak a tv hangszórója szól a BOSE nem. Sima bt-on megy a BOSE. Mi lehet a trükkje ennek próbálta már valaki?

    3. Ezt a pixelfrissítést milyen gyakran kell elvégezni, vagy a tv intézi magának, ha igen milyen módban? Egy jó barátom is ugyan ezt a tv-t vette és 2 hét után egy csík jelent meg nemi, pixelfrissítés után eltűnt. Mitől lehetett ez?

    4. Ami még kardinális kérdés számomra az a tv képi beállításai. Nektek be van kapcsolva az automatikus fényerő, vagy ki van kapcsolva? Úgy vettem észre hogy ha kikapcsolom jóval világosabb, ez természetes és itt manuálisan úgyis be lehet állítani, de nem tudom jó ha ez be van kapcsolva? Esetleg tippek élesség, fényerő, kontraszt, képmód beállításokhoz, vagy jól van ez így. Kicsit kalibrálni biztosan fogok rajta mert néhol olyan tompa nekem a fényerő az automatika miatt. Nekem úgy volt az lcd tv-n hogy a HDMI, netflix app, yt app, hdr mód beálításaiba belenyúltam személyre szabva, bár itt annyira jó a dinamika hogy lehet csak elég lenne egy kis módosítás?

    Egyelőre ennyi, köszönöm! :R

    • iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

Új hozzászólás Aktív témák