Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz e=mc² #52157 üzenetére

    A cikknek szólt, nem neked. Épp azt próbáltam érzékeltetni, hogy itt nem szimpla beszélgetésről van szó. Legalábbis szerintem ha valaki a faszság/bullshit szóval jellemzi egy adott vallás alapját, legfontosabb iratát, akkor ott nem szimpla beszélgetésről van szó, hanem egyértelmű a sértő szándék. Ezzel nem a törvényt szándékozom véteni, mindössze a cikk szerint azért van ellene eljárás mert azt mondta nincs Isten, de a fogalmazása azért ennél többet sejtet.

    Az alapvető vallásgyakorlást biztosító törvényi szabályozáson kívül szvsz minden törvényi szintű szabályozás szükségtelen.

    Nem vágom hogyan lett egyenlő a szándékosan sértő fogalmazás azzal ha valaki a hitét hirdeti. Legalábbis szerintem ha te azt mondod nekem, hogy nincs Isten én meg azt mondom neked, hogy van Isten, azzal nincs semmi gond. Ha úgy mondod ahogy az illető a cikkben, vagy én fogalmazom meg így az ateizmusról alkotott véleményemet, akkor az már egészen más tészta.

    A tulajdonnévvel kapcsolatban: mivel a cikkben egyértelműen a keresztény Istenről volt szó, ezért feltételeztem, hogy te is róla beszélsz. Ha általánosságban értetted, akkor természetesen helyes a kisbetű.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák