Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz sherlock82 #7401 üzenetére
Gyors csekkolás után az osztrákoknál meg a románoknál is találtam 1 napost. Szlovákia, Szlovénia semmi. Kéne a nyakukba valami jó kis EU-s kötelezettségszegési eljárás
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Athénba nyáron gyerekkel volt már valaki? Megmondom őszintén az alternatívákhoz képest, relatív rohadt olcsó... Repülő van Strand van a gyerek eljátszik. Ha ne adj isten kicsit turistáskodni akarok reggel vagy este azér van mit látni de nem az a fő szempont.
Alternatíva még egyébként bibione környéke illetve rimini ( bibione nagyjából ugyan annyiba jön ki mint athén. rimini olcsóbb de nincs sok kedvem két gyerekkel annyit autózni.
Az ember betudja dumálni magának, hogy jó lesz az. Ilyenkor már kell egy külső szemlélő aki megmondja hogy felejsd el. -
Xarina
aktív tag
Ha úgy gondolod, hogy neked megéri és jó lesz, akkor menj. Senki nem fogja tudni megmondani, hogy neked vagy a családnak hogy fog tetszeni. Szerintem az Athén környéki strandok nem a legjobbak, görögöknél sokkal jobb tengerpartok is vannak (ennek ellenére pl. a Balatonnál vagy Bibionénál messze jobb). A város is főidényben elég túlzsúfolt (bár ez igaz a másik 2 helyre is és ott sem a legjobbak a strandok). Amúgy Riminibe is van közvetlen repülő, bár az nincs messze, jobban megéri kocsival. Rimini mellett ott van Ravenna és San Marino is, meg a gyerekeknek Európa egyik legjobb viámparkja a Miribilandia vele szemben meg egy jó kis szafaripark is.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Tekintettel arra, hogy sztrapacska első sorban szlovák ennivaló cseheknél is lehet kapni vendéglőben szerintetek ? : )
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Xarina
aktív tag
válasz sherlock82 #7407 üzenetére
Természetesen lehet kapni szinte bárhol. Az étlapokon Halusky néven találod.
-
den89
tag
Sziasztok!
Még mindig keresgélek, hová menjünk a családdal Horvátországon belül, két kisgyerekkel július vége-augusztus közepe körül (addigra kb. 3,5 éves és 10 hónapos.). Igen, tudom, sehova... haha.
Fő szempont, hogy minél közelebb legyen, ne legyen túl zsúfolt. Esetleg legyen valami homokos part féle, vagy nagyon apró kavicsos. Túl sok látványosságnak értelmét nem látom két ilyen pici gyerekkel. De azért nem hullaszagú helyre mennénk, jó lenne valami kis feelinges sétány, stb. Zárójelben jegyzem meg, hogy nekem az olyasmi látkép jön be, mint Makarska. De ahhoz lejjebb kellene menni, tudom.
Amikben gondolkodunk: Isztria közelebbi részei, Crikvenica és környéke. Sokkal távolabbi részek kizárva, fél-1 óra plussz utazás is sokat számít negatív értelemben a két kisgyerekkel. (Krk kizárva, mert 2 éve voltunk, Vir és környéke pedig nem jön be).
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
Mi pár éve ebben a házban szálltunk meg két kicsivel: [link]
Ez Nin és Vir (ok, tudom) között van, csendes, aprókavicsos-homokos a part. Közelben vannak kajáldák, üzletek, nagyobb bevásárlásra szupermarket Nin közelebbi végén. Nem messze árnyékos játszótér, pékség etc, a partról bármikor fel tudtunk sétálni wc, pelus, akármi ügyben. -
Lipton
őstag
-
den89
tag
Köszönöm az ajánlásokat, megnézzük!
-
senior tag
Sziasztok, nyáron a Garda tóhoz mennénk nyaralni a lányokkal (16 és 18 évesek). Kb. 8 napra gondoltunk, és azt találtam ki, hogy először a déli részhez mennénk és megnéznénk a parkokat, aztán az északi rész és ott túrázás, kirándulás, biciklizés lenne.
Jártatok arra mostanában? Minden ötletnek, tippnek örülnénk szállással, programokkal, látnivalókkal kapcsolatban. Köszi előre is.Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
Xarina
aktív tag
válasz AMD Power #7419 üzenetére
Természetesen lehet benne fürdeni, de nyáron is elég hideg és nem is túl tiszta. Sok helyen úszkálnak benne kacsák, hattyúk akik azért rendesen telef@ssák a vizet. Azért a Balatonnál tisztább és mivel nem is nagyon melegszik fel, nem is nagyon algásodik. Viszont rettenetesen sokan vannak, a tengerpartnál jóval zsúfoltabb. De nem is a fürdésért érdemes oda menni, a panoráma és a környék abszolút kihagyhatatlan.
-
Xarina
aktív tag
válasz Gabócza #7415 üzenetére
A legjobb park egyértelműen a Gardaland, az még azoknak is érdekes, akik nem szeretik a vidámparkokat. Az 1 napos belépővel szinte végig sem lehet járni annak ellenére sem, hogy 23 óráig nyitva van, közel éjfélig bent lehet maradni. De szeptember közepéig rettenetesen sokan is vannak, sokat is kell sorban állni a jobb dolgoknál. Viszont itt showműsorok nem is nagyon vannak vagy teljesen jelentéktelenek. A netes árnál is olcsóbb a belépő, ha helyi újságokból tudsz szerezni kedvezményes kupont. Peschiera nagy bevásárlóközpontjaiban szinte mindig lehet találni, esetleg turistainformációknál, de sokszor jegyvételkor a sorban is adnak az olasz turisták.
A legjobb egyébként az éves bérlet, az másfél napi belépő árából megvan.
A Movieland szerintem nem nagy szám, a Disney Studio gyenge utánzatának hat, de én csak ott nyitás után voltam, azóta sok új dolog is van már, aki nem látott még hasonlót, annak érdekes lehet.
A Natura Viva park is jó, félig szafaripark, félig állatkert.
A Sigurta park is nagyon szép, bár én sok hasonló botanikus kertben jártam ingyen is, ez meg nem is túl olcsó, viszont tényleg hatalmas, gyalog bejárhatatlan. Ezt tartják Olaszország legszebb parkjának, így itt is rengetegen vannak, mikor én voltam, akkor nyitás után fél órán belül min. 500 kocsi parkolt le a közeli mezőn.
Sokan kihagyhatatlannak tartják a libegőt a Monte Baldora, de általában órákat kell várni a felvonóra a tömeg miatt és nem is olcsó. Én amúgy sem szeretem ezeket, én jobban szeretek felmenni az ilyen helyeken a hegyoldalban. Sok kerékpárút és túraútvonal vezet fel a hegyekbe, ahonnan ingyen is be lehet látni szinte az egész tavat.
Szerintem érdemes az egész tavat végigjárni, 8 napba simán belefér.
Viszont nagyon népszerű úticél, szeptember közepén esős időben is rengeteg a turista, mikor a tengerpartok már kezdenek kiürülni. Sajnos jó drága is, Sirmioneban már 10 éve is 3 euroért adták a fagyit, míg bármely tengerparton még 1 euro volt. Az időjárás sem mindig a legjobb, sokszor fogtam már ki esős napokat nyáron is, míg közben a tengerparton nyoma sem volt a rossz időnek. -
modflow
veterán
Valaki adna egy direkt linket Wizzair-hez, ahol le van írva, mit nem tehetek a FELADOTT Poggyász-ba?
Full nincs sehol ilyen, van, hogy mi ne legyen pl. a kéziben, vagy van olyan, hogy ne legyen sűrített gáz a feladottban, MAJD folytatódik, HA VAN, akkor az elvesztéséért nem vállalnak felelősséget. De ha NEM lehet benne, akkor mi az hogy HA mégis van?????
Eléggé idegesítő, hogy nincs egyértelműen leírva.
Legalábbis én nem találom.Én szeretnék a feladottba tenni: folyékony és gél fertőtlenítőt, sprét, parfümöt, hajlakk sprét, orrsprét, gél Zoviraxot.
Kézibe töltőt, powerbankot.
Van aki azt mondja nem lehet ilyen benne.Nyugtassatok meg, hogy lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz modflow #7429 üzenetére
Nem kicsit túlaggódod a dolgot. Közvetlen link nincs, mert lenyitható ablakok vannak, de a biztonság / tiltott tárgyak részben megtalálod azt, amit nem vihetsz a fedélzetre: [link] Ami nem mehet a fedélzetre, azt a feladottban viheted.
Powerbankot csak a kéziben lehet vinni, ott van valami korlát is, túl erőset nem lehet, de az is le van írva ott valamelyik menüpontban.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz dellfanboy #7431 üzenetére
Igen, ott is van. De azt csak check-in közben lehet megnézni.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, tegnap este érkeztünk haza Prágából.
Összességében nagyon tetszett. A városban villamossal ill metróval viszonylag gyorsan és egyszerűen ellehet jutni ahova szeretnénk. Mi 3 ( pontosabban 72 órás ) napos jegyet vettünk amit az első használat előtt érvényesíteni kell. Az időjárás nem volt jó sokat és gyakran esett ott az elmúlt négy napban az eső és 5 - 6 foknál napközben sem volt melegebb. A város nevezettségeinél ettől függetlenül nagy sor és tömeg volt szinte mindenhol. Angolul kb mindenhol beszélnek, rengeteg ajándékbolt is van a belvárosban de kb mindegyiket kínaiak üzemeltetik.
Több ajándékbolt van ahol lehet kapni a kisvakond figurát, ( ezt csehek üzemeltetik ) mindenféle ajándék formájában ennek megkérik az árát rendesen. Az ételek és az italok egyébként finomak. Igazából az italra kell szerintem jobban odafigyelni mert a turista csalogató helyeken egy korsó sör 100 - 160 korona közt van ( egy korona 16 ft ) addig a külső területen lévő utcában 50-70 korona közt. Mindenesetre ezek is gazán hangulatosak, érdemes beülni, én úgy vettem észre h ez a tradíció fontos nekik. Az étlapokon nagyjából 6 - 8 féle ennivaló volt mindenhol, de kb ugyanazt a jó minőséget kaptad. Sztrapacskát ettem az igazán finom volt ill sült marhahús szósszal és knédlivel az is nagy jó volt. Egy alkalommal beültük a Vytopna nevű helyi vendéglőbe ahol kis vonat hozza ki az ételt és italt. Ez nagyon kis hangulatos, és finom az ennivaló is. Érdemes foglalni asztalt az interneten mert tömve volt mikor oda érkeztünk. Ami nagyon tetszett még a Madame Tussauds Prague panoptikuma oda szerintem érdemes bemenni.
Mi vonattal voltunk oda és vissza úton is. Oda fele MÁV által üzemeltet vonat ( II. o . ) Teljes mértékben megfelelt, büfé kocsi inkább étterem érzést adott mint büfé. Haza fele a cseh vasúttársaság vonatával érkeztünk az már kevésé volt komfortosabb és a büfékocsi is tele züllött lerobbant alakokkal ( nyilván erről nem ők tehetnek ) A megadott induláshoz képest kb 80 perccel később indult, úgy hogy egész későn értünk haza a várthoz képest.
Összességében ajánlom mindenkinek a Csehek fővárosát egy pár napos kirándulás erejéig. Mi egyébileg utaztunk még is megtudtunk oldani mindent különösebb gond nélkül.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bugizozi
őstag
válasz sherlock82 #7435 üzenetére
Szia!
Tudsz konkrét helyeket írni, ahova beültetek és jó volt? (a vonat-felszolgálóson kívül)
Nem baj ha külváros, főleg ha fele annyiba kerül a sör-kaja csak tömegközlekedéssel meg lehessen közelíteni.
72 órás jegyet a vasútállomáson lehet venni?Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
sherlock82
senior tag
válasz bugizozi #7436 üzenetére
Ezeket tudom ajánlani nyugodt szívvel :
Restaurace & Live Bar LEGENDA
Restaurace a Pivnice Na Břežance ( ez nekem nagyon tetszett )
Svejk étterem Prága Mustek 28. Října 378/15. Étel nagyon finom de a sör viszont elég drága. ( központi helyen van )
Volt még egy hely ahol ettünk azt nem javaslom mert ott nem voltak kedvesek meg elég drága is volt szerintem. Meg volt egy kávézó ahol ettünk de az valami kis utcában volt annak a nevét sajnos nem tudom.
Óváros téren ahol az asztrológiai óra van ott is sok vendéglő van , de ezek horror drágák nem érdemes szerintem bemenni.
A metró lejáróknál van ilyen automata amiből lehet venni jegyet.
Mi a vasútállomáson lévő metrólejárónál vettük meg a jegyet.
Ez az automata cseh és angol nyelven biztosan tud de talán németül.
Kiad egy kis jegyet amit érvényesítesz a metró lejáróban és egy dátumot nyomtat rá.
330 korona az ára a 72 órás jegynek.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
AMD Power
titán
Szombaton mi is indulunk Szlovéniába. Útközben benézünk Ljubljana-ba is.
-
arcsin
senior tag
válasz sherlock82 #7437 üzenetére
Pedig az óránál közvetlenül van az egyik legjobb kifözde. Sok magyar jár oda min 10 éve, a konyhásnénik már tudnak annyit magyarul hogy "vadas". Olcsó is. Illetve van egy jó kifözde a hid lábánál kb 2500ft a föétel, ez kevésbé ismert.
-
bugizozi
őstag
válasz sherlock82 #7437 üzenetére
Köszi!
arcsin: esetleg tudod mi azoknak a neve?
AMD Power: jó utat, várom a beszámolót, oda is megyünk idén
-
sherlock82
senior tag
Igen tudom melyikre gondolsz, de az óránál akkor tumultus volt hogy oda nem mentünk be.
Amire én gondoltam annak az a neve hogy : Steak, Cocktail bar El Toro Negro.
Most kerestem meg, 150 korona volt egy korsó staropramen, meg a kozel is. Vártunk amíg elkezdődött a harang játék addig beültünk ide. Na nem kellett volna .Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bugizozi
őstag
válasz sherlock82 #7441 üzenetére
Google maps szerint 2,9 csillag, az ilyen elvből kuka nálam
-
arcsin
senior tag
válasz bugizozi #7440 üzenetére
Az órás helyre mindig vittek, a másikat pedig ez alapján találtuk.
-
forceberg
veterán
Sziasztok!
Szervezett utakban nem igazán vagyok jártas, mert 10+ éve mindig egyénileg reptéri autóbérléssel szoktunk utazni.
Japánba teljes körűen szervezett szétnézős útra van iroda, amely kifejezetten ajánlott, mert nagyon jó a szervezés, a programok és nem lehúzósak?http://www.flickr.com/photos/4ceberg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest