Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    Így már azért szimpatikusabb :)

    Szegény GPU azzal a gyári 1,2v-os feszültséggel feleslegesen sok feszültséget kap és emiatt ez a kis pici és baromira nem torkos GPU rohadtul melegszik... gyári órajeleken és feszültségen meg gyári ventilátorprofillal 74°C-ot mértem...

    Ahogy a napokban olvastam a neten itt avagy a Maxwell szériánál még csak arra van lehetőség az alulfeszelés esetén ha a kártya fogyasztási keretét lejjebb veszi az ember.

    Az MSI AB-ben a fogyasztási limit és a hőmérsékleti limit közti kapcsot kiszedtem, majd a hőmérsékletét feltoltam maximumra ami jelen esetben 95°C a fogyasztásét pedig levettem 85%-ra.

    Ekkor a GPU gyönyörűen leszabályozta magát és a korábbi szinte állandó 1,2v-ról 1,1v környékére módosult (maximum 1,137v és 1455MHz) a feszültség. Egyik érték sem fix és változó, de egy a lényeg hogy nem feleslegesen sok...

    Aztán elkezdtem emelni a core clock-ot.

    Most tartok +150-nél. A kártyában lévő megkerülhetetlen-kikapcsolhatatlan Nvidia GPU BOOST meg emeli az órajelét a GPU-nak mert ugyan a fogyasztási keret behatárolja de a hőmérséklet nem. Aztán itt fog kijönni az, hogy a nálam lévő példány mit tud adott órajel-feszültség mellett.

    Az Nvidia GPU BOOST ekkor még a 2.0-ás verziónál járt. Az első Maxwell alapú (Maxwell 1.0) GTX 750 Ti GPU-ként kapta meg az Nvidia GPU BOOST 1.0-át amit később tovább fejlesztettek a 900-as szériánál.

    Ha a kedvem úgy hozza, akkor csinálok majd egy összehasonlítást mit tud gyárilag, maximum tuningolva és finomhangolás után kevesebb feszültséggel.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák