Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz harry #73347 üzenetére

    Nekem van kompim a műhely miatt, de vettem sima nyomásmérő órát is. Havonta érdemes megnézni, de én 2-3 havonta szoktam, mert lusta vagyok. Azon belül meg legtöbbször elindulás előtt szemmel megnézem azért.

    Nyári és téli nyomás között van különbség, nem is kevés. Télen egyszerűbb lényegében bármikor fújhatsz bele elindulás előtt vagy 1-2 óra pihentetés után, nyáron akkor érdemes beállítani mikor reggel még nem indultál el vele, nincs forróság és nem süti a nap a gumikat.
    A nyáron beállított érték 30 fokban télre simán megzuhan 0.4 bart -5 fokban, akkor is ha a gumi egy atomot se engedett ki magából. Míg a téli nyomás ugyanennyit nő nyárra.

    Ha nincs mérőd akkor jó a benzinkút is, attól függően mennyire van messze kell túlfújni. Nyáron ha messze van akkor mehet bele +0.2, mert már egy megmelegedett gumiról beszélünk ami ha hazaérsz másnap reggelre körülbelül pont jó értéken lesz lehűlés után, télen mehet bele az alapnyomás vagy +0.1, télen nem annyira változnak szélsőségesen, nyáron 0.5bart is képes ugrálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák