Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz arn #8597 üzenetére

    Ezzel egyet is értek, nincs is baj a gondolatmenettel. Amit kihagytál, a humán faktor, én pedig pont arra célzok. Nekem nem kellene egy kisebb váz a mostaninál, vagy ami keskenyebb, mert evf van benne és nincs tükör és sikerült laposabbra készíteni. Inkább extrázzák fel minden jóval, építsék körbe a fénnyaláb útját mindenféle hasznos dologgal úgy, hogy azért lehetőleg a fénybe ne lógjon bele a sok ipari hulladék és máris el lehet adni ismét.. :))

    Kényelmi faktor pl. valamilyen fotómegosztóra post-olás egy Android alapú (vagy akár nem is, tökmindegy) kis alkalmazással az érintőképernyőről, fotózás közben. Vagy egy leegyszerűsített wifi-s "azonnal mutatjuk a nagy kijelzőn" folyamat stúdióban, vagy ilyesmi, külső kütyük nélkül. Előbbihez kell egy 3G + SIM kártya foglalat és egy beépített 3G/4G modem, utóbbihoz wifi.. lehet overkill egy leendő 40MP-s vázba ilyet beletenni, de össze lehet kötni a szakmát a fun-nal szerintem.. még profiként is ha kint vagyok éppen és tájfotózok valahol, ha olyan kedvem van, beállítom, hogy postolja kattintás után a képet, ha jónak találom a kijelzőn. Egyetlen gombnyomással. "Helló, épp itt állok a csúcson, sziasztok!" - Picasa, flickr, stb.. előre beállított paraméterek alapján. Még akár Facebook is. Tuti komálnám a hülyeséget, pedig valljuk be, nem sok szükség erre. De komálnám. És ha ehhez kell az a pici hely a vázban, hogy az a két kis chip, modul, mini-nyák, akármi elférjen, hát használják ki a tükör helyét és ilyesmiket, nem kell azt a vázat összenyomni. :U

    De a fogás az fogás marad.. télen, kesztyűben hogy a p*ba nyomkodok el egy pici gépet ? Tavaly sokat fotóztam kint, tájat is, eseményt is (haverokkal Szilveszter), hideg tud lenni nagyon a magnézium a minuszban ! :B Hagyják meg tanknak, bumfordinak a mostani komoly gépeket, a kicsikhez képest nagy gombokkal, kell az. :)

    Szerk: én amúgy annak örülnék, ha mindkét műfaj megmaradna. A legszebb nem az, amikor bulldózerrel tolnak egy adott irányba a gyártók, hanem amikor megvan a választás szabadsága. Tőlem aztán lehet ultraprofi gép kis vázban is, akármilyen szenzorformátumon, ha lesz rá pénzem, biztosan kipróbálom egyszer. (Most is van rá, csak másra költöm). ;) De a nagy vasat jelenlegi fejemmel nem adnám érte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák