Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz dovei #1998 üzenetére

    Mivel több lehetőség van... a beállításokban a hang menüponton belül a Sound devices manager-nél a HDMI-SPDIF PASSTROUGH-ot válaszd ki.
    Lejátszást ha MX playerrel oldod meg, akkor a HW dekódert használd, HW+ dekódernél nincs 5.1-es hang! Így a lejátszás viszont nem feltétlenül fog zökkenőmentes lenni HD filmeknél. Egyszerűbb ha lejátszásra a JustXBMCv4-et használod, itt van hardveres dekódolás, ugyanakkor van 5.1-es hang is.
    Vannak MX playerhez is olyan codec packok, amik képesek az 5.1-es hang lejátszására HW+ dekóder használata mellett, de ezt csak futólag néztem át, mivel nekem tökéletesen megfelel az XBMC, sőt sokkal jobban szeretem, mint az egyszerűbb lejátszó applikációkat.
    XBMC-ben bemész a beállításokba, majd a rendszer menüpontot választva a hangkimenetnél az optikai/coax-ot választod hangkimenetnek, a hangfalkiépítésnél értelemszerűen az 5.1-et választod, s ha dts képes a hangrendszer, akkor azt is kipipálod. A katalogizálással meg nem feltétlenül kell foglalkoznod, ha macerásnak tartod, akkor szimplán kiadod a videók/fájlok menüpontban a filmek, sorozatok, klipek, stb. helyét majd nem állítod be, a mappa tartalmának jellegét, s így nem is akar gyűjteni hozzá információkat, a videók/fájlok menüpontból a továbbiakban eléred a kívánt mappát, s itt azonnal látod a frissen bekerült videókat, nem kell várnod arra, míg új fájlt talál az xbmc. No persze én szeretem ha katalogizál, én megvárom, de nem vagyunk egyformák. Ha te is igényt tartasz rá, akkor kezd azzal, hogy bemész a kiegészítőkbe, ott a kiegészítők keresésére, majd keress rá a port.hu kiegészítőre s telepítsd. Utána a film/sorozat stb. mappa kiválasztása után add meg, hogy milyen tartalom található a mappában (film, sorozat stb.) majd a filminformáció forrásánál válaszd ki a port.hu-t, s csak eztán okézd le.

    Fontos, hogy Justxbmc első indítása után, mielőtt bármit is csinálnál, lépj ki az applikációból, majd ismét indítsd el.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák