Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgabor87

    tag

    Sziasztok.
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. A napokban vettem egy tetőantennát, bele egy 16 dB-es erősítőt. A laptopomhoz van egy USB-s TV tuner, feltettem hozzá a PogDVB nevű programot, mert az valamelyest írogatja a minőséget. Meg is talál minden csatornát, de az ablak aljában van két jelző, egyik L a másik Q néven. A Q az viszonylag stabilan áll 100%-on, néha lemegy 80 körülre. Gondolom ez lenne a jelminőség. Az L viszont folyamatosan 0-n áll, meg sem mozdul. Ez mit mutat?
    Azért érdekel, mer bár a tunerrel szinte tökéletesen megy a TV, a Samsung TV-m ugyan ide kötve nem hajlandó csinálni semmit. A csatornákat megtalálja, de csak nagy feketeséget mutat, néha-néha 1-2 másodpercre megindul a hang, néha a kép is, de aztán kifagy.
    Azért is érdekes, mert közvetlenül, egy 2 méteres kábellel az antennára kötve is ezt csinálja, a TV tunerem meg 15 méterrel és egy 3-as osztóval is simán veszi az adásokat. Illetve ezzel a közvetlen módszerrel egyszer már működött, azóta hozzá sem nyúltam az antennához, de most már így sem megy. Volt kábelcsere, csatlakozócsere, de semmi.
    Azt olvastam, hogy ezek a Samsung monitor TV-k nagyon érzékenyek a jelminőségre/erősségre. Nade ennyire? :S

Új hozzászólás Aktív témák