Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    válasz Jamby18 #21785 üzenetére

    akkor ideje lenne. ez egy passzív rendszer, ahogy fentebb írtam miután először írtál ide. a rendszer egyirányú. tehát az adótorony küld "infót" az adott szolgáltatói eszközre, HA az bekapcsolt állapotban van (vagy modul esetében a tv bekapcsolt állapotban van). ha nincs bekapcsolva = nem kapja meg az infót, hogy aktiválva lett. a tv maximum csak kiolvassa a jogosítást x percenként a modulból/kártyából. de ezt ingyenes csatornán állva nem fogja megtenni, mert nincs úgymond rákényszerítve, hisz ott nincs miért erőlködni. ha leáll az előfizetés az általában az előfizetői adat elévülése/lejárta miatt van, amit időnként "megújít" a rendszer azáltal, hogy infót küld ki a kártyára. a tv vagy az előfizetői eszköz nem tud jelezni a szolgáltatónak, hogy valami nincs rendben. a tv az csak egy "vevő" és nem adó, tehát nem is dolga. ilyenkor kell manuálisnak lenni és egyeztetni a szolgáltatóval.

    szóval előfizetős csatornára elváltod, modult behelyezed. megnézed mit ír ki. úgy kiderülhetnek dolgok. normál esetben ha így hagyod állni 10 percen belül elindul a csomag.

    ha korábban amúgy csak a modult meg a kártyát használtátok, akkor fix, hogy a boxnak semmilyen jelentősége nem volt. két felállás létezik:

    1. antenna > tv+modul (modul csak hitelesít a csomagra, a tv a "vevő")
    2. antenna > box > tv (a box a vevő, ő kódol ki mindent, a tv csak egy kijelző)

    tehát vagy egyik, vagy másik. a két setup különálló. nem árt ezeket az eszközöket akkor átnézni, mert vagy feleslegesen van/volt valami becsatlakoztatva vagy felesleges eszközt tartotok meg és a jogosultság vagy az egyiken van, vagy a másikon. harmadik opció, hogy több aktív és/vagy inaktív előfizetésetek van megmaradt eszközökkel. időseknél alapból ez amúgy egy jellemző probléma, főleg az ilyen technológiai átállások után nem sok fogalmuk van arról, hogy mi micsoda. a szolgáltató által kiküldött tájékoztatókat meg kb. nem olvassa el senki sem (pedig néha tényleg kéne).

    [ Szerkesztve ]

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák