Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kha

    újonc

    Sziasztok!

    5 éve rakattam össze egy masinát, ami eddig kifogástalanul muzsikált, viszont idén várható 2-3 olyan cím is, amikhez már kevés lenne. A számítógépekhez hardver szinten majdnem teljesen h*lye vagyok, persze megtudom egymástól különböztetni őket, de most a bővítés tervének során elbizonytalanodtam, hogy mit is kellene választanom ahhoz, hogy a legjobban jöjjek ki ár/érték arány tekintetében, továbbá hogy melyik lenne az a videokártya, amelyik harmonizál, passzol a jelenlegi cuccosomhoz.

    Ez pedig a következő lenne:
    Processzor: Intel Core i7 3,4GHz LGA1155 8MB Box (i7-2600K)
    Memória: Kingmax (GB/1333MHz DDR-3 (Kit! 2x4GB)
    Videókártya: GIGABYTE GTX560 Ti 1GB
    Alaplap: Gigabyte P67A-UD4-B3
    Merevlemez: Western Digital 3,5" 1000 GB 64MB SATA-3 (Black Caviar)
    Hangkártya: Integrált
    Optikai meghajtó: LG GH22NS50 DVD író
    Ház: Gigabyte Poseidon 310 (ezüst)
    Tápegység: Hipro Adrenalin 700W ATX2.3 moduláris
    Monitor: LG, LED-es FullHD, 22''

    A VGA tehát játékhoz kellene, amit full HD felbontás mellett szeretnék használni. Azért gondolkozok első sorban ennek a cseréjében, mert a gépigényeket böngészve rendre itt vérzik el a dolog. Fontos, hogy mindenképp Geforce kártyát szeretnék, mert nekem eddig csak ez volt, és mindig maradéktalanul elégedett voltam vele. Első körben ahogy szétnéztem, a 4GB-os GTX 960 tűnt szimpatikusnak, viszont utána olvasva a kártyának, és a kommenteket böngészve meglehetősen vegyesnek mondható volt a kártya megítélése. Persze a vita tárgyát nem minden esetben értettem tájékozatlanságom miatt, ezért is fordulok hozzátok: jó kártya a gtx 960? És ami fontosabb, nekem jó választás lenne?
    Közben keresztkérdésként felmerült bennem az is, hogy laikusként a kártya alapadatait összehasonlítva a nagy népszerűségnek örvendő 970-sel csak a video memoria interfész volt szembetűnően nagyobb (128bit vs 256): ez egyet jelent tehát azzal is, hogy "csak" ennyivel tud többet, mint a 960? És egyébként mennyire meghatározó érték ez a játékoknál? Csak eljátszva a gondolattal, az én gépembe lenne értelme egy ilyen kártyát venni, vagy ki sem használná? Esetleg a 960 is be nem fogott lóként hajtaná a szekeret?
    A RAM egyébként még elégséges lehet ezekhez az új kártyákhoz, vagy jobb ha lecserélem azt is? Mivel kisebb költséget emésztene fel, az még beleférne éppen.
    A videokártyára alapvetően 60-70 ezret szánnék.

    A segítségetekért előre is nagy köszönet, egy, a kérdés miatt regisztrált új felhasználótól. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák