Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz #19103744 #76518 üzenetére

    A fizikai méret terén:
    szinte a kínálat 90%-a 80 mm hosszú SSD-kből áll, ezt a 2280-as "szabvány" jel mutatja.

    A hűtés terén az A2000 a leghűvsebb, de azt sajnos nem lehet kapni egyáltalán.

    Ránéztem erre a Intel Canyon Nuc-ra, én úgy látom hogy a fedlap belső fém része kvázi SSD heatspreaderként(hő elterítőként) funkcionál, amihez termal pad-on keresztül adja át a hőt mind a két SSD (azon a képen látszik, ahol egyben látni a kinyitott gépházat és balra tőle a kábellel bekötött fedlapot, ott a szürke vastag szivacs termal pad).
    Tehát elvileg nagyobb teljesítményű SSD-ket is tud fogadni, szemben laptopokkal, mert kívülről jobban körül tudja járni a szellő.

    Én simán belepróbálnék először egy Samu 970 EVO plus-t(ennek a hűvösebb sima EVO változatát validálták, csak mostanra senki nem veszi ezt a sima változatot), de legalább 980-ast.
    De ugyanígy jó a WD black SN770 , ami a validated listában is szerepel, árukereső alapján tudsz rangsorolni.
    Aztán ha a saját normál géphasználatod mellett a HWinfo szerint 1 napnyi nyúzás során felmegy 65 fokig az SSD max hőmérséklete (elég ha csak leolvasod nap végén hogy volt-e kiugrás), akkor keresni hűvösebbet, mert tény hogy az aktív szellőzés hiánya miatt lehet kevés a fedlap.

    Ha még is aggódsz a hőfokok miatt, meg lehet próbálni a WD blue SN570-et, csak utána kell olvasni, mert egyes szériákra voltak panaszok. Ez a jelenlegi megbízható, tehát 24/7 server üzemű SSD-k esetén egy átlagosan jónak kikiáltott típus.
    Másik lehetőség ennek a "nas"-okba szánt(99%-ban megegyeznek, de az apróságokon sok tud múlni) WD red SN700 változata, elvileg ennek is hűvösebbnek kell lennie a többi típushoz képest, de nagyon kevesen veszik, kevés a visszajelzés és picivel emiatt drágább mint más típusok.

    Azért érdemes 1 TB példányt venni rendszer alá is (annak ellenére hogy 500-ast írsz), mert akkor kisebb lehet a terhelés, valamint alig 1-2 ezer forint különbségét nem csak több tárhelyet, de a technológia sajátossága miatt magasabb relatív átviteli sebességet kapsz.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák