Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Senior60 #66637 üzenetére

    Üdv,

    Mivel nem írtál várost így nehéz céget ajánlani.
    Bp-n a legtöbb helyen 2-3 ezret elkérnek azért egy ilyen "szakmunkáért" ha beviszed hozzájuk a gépet a beszerelés és a fentebb említett programmal történő "telepítésért", de tisztítatni is érdemes a gépet x évenként, az már boltja válogatja hogy belefér-e vagy külön tétel.
    És ezt csak emailben tudod leegyeztetni, de vannak magánszemélyek is akik vállalnak ilyet, de ott részemről passz hogy kit érdemes keresni pláne így téli időszakban.

    Amúgy maga a beszerelés nem annyira bonyolult, tényleg nagyon jól elmagyarázott videók vannak róla youtubeon.
    A fentebb írt program is csak kijelöl és kattint kategória és szintén végig vezetnek azon az 1-2 beállításon.

    Amúgy annyira tömegtermék lett a 120gb-s SSD-k, hogy a kisebbek gyártásával leálltak, így azoknak felment az ára--->ár-alapján 120-asnál kezdődik a tényleges választék, persze a 12 ezres 240+ egységek még jobb értéket képviselnek.
    A WD green 120 már elegendő belépő szint és innen tudsz választani boltot hozzá: [link]
    Bp-n lévő boltok közül már 7300-7500 forintért is normális ajánlatot kapsz, nem valami kétesélyes webshopok, de azért ajánlásokra figyelni kell, továbbá az árba bele kell számolni hogy van-e ingyenes bolti átvétel, vagy csak házhoz szállítás és hogy ezutóbbi melyiknél mennyi.

    Szerk.: azért is kell a legalább 120-as egység, mert ahogyan HDD-knél 10-15% szabad kapacitást kell hagyni, úgy SSD-knél is 20-30%-ot szabadon kell hagyni a stabilabb működés érdekében.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák