Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 5150

    aktív tag

    válasz Graphics #65811 üzenetére

    Na ezt már nevezem! Köszönöm a kimeritően részletes tájékoztatást, sokat segitettél :R
    Ugyanakkor (miért is lenne egyszerű az élet..) az az MX500 erősen elgondolkodtatott. Kicsit utánanéztem és találtam pár dolgot, ami megfogott. Pl. az egyik ilyen a RAIN. Aztán ott az "54GB per/day for 5 years" dolog, ami tetszett. Az 5 év garancia (vs plextor 3 év. Árban nincs nagy különbség, ahol venni készülök, ott kerek 2000Ft a difi) És ami még nagyon tetszett, az a momentum cache. Viszont hasonlója a plextornak is van plexturbo néven, de ha jól értettem, annyi különbséggel, hogy az képes az összes további plextor ssd-t is gyorsitani, mig a crucialé kizárólag az elsődlegest (meg még annyit, hogy a plexé 16 gigáig képes ramot allokálni, a crucialé 4gigáig. És hogy a plextor smart cache-e ilyeneket is csinál: "PlexTurbo includes an Intelligent Boost Engine® (IBE) technology to automatically detect hot data (frequently accessed) and cold data (occasionally accessed) and applies the best caching patterns to read or write files faster than ever" (gondolom ez olyasmi lehet, mint shitdowson a prefetch/superfetch/readyboost, meg ilyenek) De ez különösen megértintett "after your PC boots up, the programs running before the last shutdown will be automatically preloaded, reducing the waiting time of running the programs".

    Szóval most bevallom kicsit összezavarodtam. A crucial-ról sok jót olvastam és 3 helyett 5 év gart ad, ugyanakkor a plextor SSD-kről azt olvastam, hogy brutális minőségellenőrzési/teszelési rendszeren mennek át a termékeik (nem tudom ebből mennyi a bullshit, de több helyen is irtak róla) A crucial-nál nem találtam semmit a belső dram cache-ről (hogy egyáltalán van e olyanja neki és ha van mennyi?) a plexnél ez fél giga. Továbbá amennyire én értettem (meglehetősen faragatlan az inglészem) a crucial ram-cachelése kimerül abban, hogy "visszair" (mármint hogy elsődlegesen gondolom a ramba ir és csak az értékes adatokat irja az ssd-re, igy "kimélve" a cellákat) a plextoré meg olyannak tűnik, mintha ugyanezt is csinálná, meg még plusszban azt is, hogy OS leállitásakor a leállitás előtt bezárt programokból (meg nyilván processzekből) alkot egy "csokrot" és Os inditáskor előre betöltögeti +a "gyakran használt" adatokat listázza és előtölti, mint a prefetch teszi.Meg hogy van benne ehhez a cacheléshez valami védelme áramszünet esetére.

    Szóval most egyfajta pozitiv dilemmával kerültem szembe, kérlek segitsetek!

    #65814Pyttawrx Neked is köszönöm a segitséget :) Amire sehogyan sem tudtam rájönni eddig, hogy az MX500-nak fémháza van e, vagy csak "fémhatásúnak látszó". Szerintem ezt ti tudjátok. Nekem nem sikerült kideritenem.

    [ Szerkesztve ]

    "Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"

Új hozzászólás Aktív témák