Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz gera021 #61172 üzenetére

    Nem, a 860 EVO nem lassú. Játékok alatt nem fogsz különbséget érezni, azt garantálom. Az ne tévesszen meg, hogy egyikre 550 MB/sec-et írnak, a másikra meg 3200 MB/sec-et. Ez a különbség akkor van, ha
    1) nagy fájlokat másolsz, írsz (ez átlag felhasználásnál, meg gamereknél ritka)
    2) csak akkor, ha olyan forrásról íródik a fájl (másik NVMe SSD, ugyanazon SSD másik partíciója, RAM), ami tudja etetni az SSD-t ekkora sebességgel (ha csak SATA SSD-ről, meg HDD-ről és hálózatról másolsz rá, akkor a forrás lesz a szűk keresztmetszet, nem a célmeghajtó sebessége)
    2) nagy fájloknál is addig, amíg a cache ki nem fogy, vagy a vezérlő túl nem melegszik, stb.. Azért nehogy azt hidd ám, hogy a 970 EVO Plus végig tudja írni az egész felületét max gázon. Ez csak a legméregdrágább, Pro meg Optane SSD-knek sikerül, de ezek min. duplájában kerülnek, ha nem még drágábbak.

    Olvass vissza a topikban, számtalanszor belinkeltem videót, ahol lemérik, hogy az SATA SSD nem lassabb játékbetöltéseknél sem, mint az NVMe, és el is vezetik, hogy miért, hol a bottleneck, ami miatt a többi hardver nem tudja olyan ütemben adattal etetni az NVMe SSD-t. Nem írom le újra és újra, minden topikoldalon, mert már nekem is elegem van belőle, meg a topik állandó látogatóinak is, hogy minden 1000× le van írva minden oldalon.

    Ha meg nem hiszed el, hogy nem fog semmi lényegében gyorsabban betölteni, akkor veheted nyugodtan a 970 EVO Plust. Igaz +50% árkülönbözet, amiből nem profitálsz, meg jobban jársz, ha ezt inkább erősebb CPU-ba vagy erősebb GPU-ba ölöd, ami többet számít játékoknál, mint az SSD, de te tudod. Ez nem a mi engedélyünktől függ, hogy veheted-e vagy nem. A kérdés, hogy a gamer felhasználásra megéri-e. Természetesen nem. De attól simán megveheted, legfeljebb nem használod ki.

Új hozzászólás Aktív témák