Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz lenoma #52698 üzenetére

    Meg szoktuk említeni, hogy régi lapokkal inkompatibilis lehet, de ez nem csak a Samsungra lehet igaz. Az ASMedia meg egy hulladék, az sok mindennel inkompatibilis. Nekem nem a lapomon van, hanem az USB-SATA adapterben ASMedia chip, és mondanom sem kell, hogy mekkora hulladék, se UASP, se TRIM, se semmi nem megy át rajta.

    Többek között ezért is nincs benne a 860-as az ajánlóba, de ezzel nem értek egyet. A legajánlottabb egyértelműen a legtöbb embernek. Aki kitölti a kérdőívet az összefoglalóból, annak meg szoktuk említeni az inkompatibilitást. Ahogy az MX500-nál az esetleges melegedést.

    (#52704) malnas: az AMD-vel semmi baj nincs. A régebbi lapjaikra raktak kaka SATA vezérlőt, de már a kései Phenom/FX korszakban ez már megszűnt és különösen igaz a Ryzen-es lapokra, hogy azoknak már semmilyen SSD-vel nincs gondjuk, se a SATA3, se NVMe, se 860-as Samsung nem okoz nekik gondot, mindegyik megy normálisan.

    Ami az 50 MB/sec-re beesést illeti: inkább 60-100 MB/sec tartományba esik be, de főleg olyan felhasználási szenárióban, ami nem annyira átlag felhasználás (pl. nagy fájlmásolások, szekvenciális műveletek). Ez nem csak az UV500-ra igaz, hanem az összes belépő kategóriás SSD-re. De a betöltési időket ez egyáltalán nem érinti, és ez a fontos átlag felhasználásnál.

    (#52694) weri: olyan nagy baj nincs az A400-zal, de azért nem a világ legmegbízhatóbb SSD-je. Panasz azért van rá itt-ott, megdöglött egy-egy darab fel-fel bukkan, meg egyéb gond is van vele néhány embernek, gyanús random belassulás, lagok, stb.. Bár ilyenkor nem egyértelmű, hogy az SSD hibájából történik-e mindez. Meg ugye specifikációiban nem valami erős, pl. nincs rajta DRAM cache, ezért nagyobb fájlmásolásoknál be tud lassulni.

    (#52696) gb4400: a TBW limit pont nem érdekes. A legkisebb A400-nak is 40 TB a limitje, az a legtöbb felhasználónak elég hosszú évekig. Nekem pl. Linuxon az az írásmennyiség kitartana vagy 30 évig, de még egy többet író windowsos usernek is simán kitart vagy 5-6 évig. Mindezt 6-7k-s áron tudja, lassan már a pendrive-oknál is olcsóbb, és a 240 gigás is elég olcsó, annak meg már a TBW-je van vagy 70-80 TB. Szóval így mindent számításba véve egyáltalán nem rossz. Nyilván egy 860 EVO-val nem vethető össze, nem is egy ligában játszanak, ami az árukban is elég erősen ki van fejezve (azonos méretkategóriában majdnem kétszer kerül többe a Samu). Különösen megfelelő az A400 régebbi gépekbe, ahol még csak SATA2 vezérlő van, vagy a túl gyenge proci fogja vissza amúgy is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák