Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz Frawly #51103 üzenetére

    De nem alkot egységet a három

    Már hogy ne alkotnának egységet??? Te szerinted talán nincsen a három összeszerelve egy megbonthatatlan csomagba?
    Tudod a kontrollert külön cserélni ha elfáradt? Nem.
    Tudod a flasht cserélni ha elfáradt? Nem.
    Tudod a firmware-t kedvedre cserélni, hegesztgetni? Nem igazán.

    Akkor a három számodra elválaszthatatlan egységet alkot. A gyártó számára nem, számodra viszont igen.

    mert te végig arról beszélsz, hogy a korai TLC.

    Nem, én nem a korai TLC flash-ről beszéltem. Én arra válaszoltam amit Te írtál 3-4 hsz-szel azután hogy ecseteltem mekkora trágya volt a non pro Samu 840 hogy szerinted nem volt probléma a korai TLC SSD-kel sem és még ma is vígan szaladnak. Nem a frászt nem volt probléma, az első TLC-s SSD-knek több szériahibája volt. És ezekbe nem csak én szaladtam bele. Én mondjuk rendesen.

    Na akard kiragadni az első TLC-s SSD-ből a flash-t, mert nem lehet. És ugyanúgy nem lehet a Firmware-t elválasztani a kontrollertől meg a flashtől aminek az egészet kezelnie kell. A gyártó számára lehet hogy a flash+kontroller+firmware+interfész az legó meg puzzle, számodra viszont egy feketedobozba zárt egységcsomag.

    Most jönnek a 3D QLC-s csodák új kihívásokkal, azokhoz a kihívásokhoz új kontrollerrel és új firmware-vel. Megint lehet kísérleti nyulat játszani. Aztán ha beszarik a béta-kontroller vagy hozzá a béta^2 firrmware bugzik akkor majd nyugtasson a tudat, hogy "de hát nem a flash ment tönkre". Ja oké, máris jobb. végülis lehet hogy csak az új flashez gyártott kontroller vagy a sebtiben összekendácsolt fw volt szar.

    majd lesznek idők, hogy nagyon MLC-s meghajtót sem lehet majd kapni, és a TLC-s is ritkaságszámba fog menni, minden QLC-s lesz.

    Majd lesznek idők, hogy érett lesz a 3D QLC technológia, mert már leszállítottak 1Mrd egységet és 10millió felhasználó kárán kikísérletezték a helyes formulát. Na majd akkor veszek egyet. De nem Samsungot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák