Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz vond #35214 üzenetére

    Napi több száz GB írásra üzleti felhasználásra szánt típusokat kellene nézni, ami nem igazán a topik témája, de gondolom árban nem szeretnél a csillagos égig menni, mint írtad is, mennek amíg mennek.
    Nos, én eleve két SSD-t vennék, egyet a forrásnak és egyet meg célmeghajtónak.

    Az aktuális árakat és az itthoni kínálatot nézve ezek a legmegbízhatóbbak és strapabíróak. Mindegyik 5 év garanciás és nincs írási limit a garanciában, ez a te esetedben nem utolsó szempont.

    Direkt olyan típusokat választottam, melynek nem Sandforce a vezérlője, tehát nem tömörít, így a teljesítményük nem változik annak függvényében, hogy milyen típusú ( tovább tömöríthető vagy nem ) fájlokkal van dolguk.

    Intel 530 , 535 nem ilyen, és szerintem nem is annyira strapabíróak, az utolsó nehézfiú az 520-as volt, de hol van az már.

    1: OCZ Vector 180 , Itt igencsak meg van elégedve vele a tulajdonos. És még kapsz ShieldPlus garanciát is

    2: Plextor M6 PRO

    3. ADATA SX930

    Nem tudom mennyi SATA foglalat van gépenként, de ha sok nagy fájlt másolsz egyik SSD-ről a másikra, tehát a fontos a magas szekvenciális sebesség, akkor lehetne 2-2 db ugyanolyan 120 GB-os típust RAID0-ba kötni , és máris a közelében vagy a mostani M.2 foglalatú NVMe típusok gyorsaságának.

    Cache, temp, scratch file-oknak pedig nem SSD-t használnék, hanem ramdisket, mert gyorsabb, mint az SSD-k és annyit írsz rá amennyit akarsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák