Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Bodor #20991 üzenetére

    Félreértesz.

    Nem a tanácsokat adók hozzáértését és nem is a topik a kérdezőkkel szembeni lojalitását vonom kétségbe csupán szeretném minden oldalról körüljárni a témát. A mismásolás szó valóban nem volt megfelelő, elsősorban abban szeretnék biztos lenni, hogy a prioritások megfelelően vannak a követelményekhez hozzárendelve.

    Amikor vettem a Samu 840SSD-t (amivel ugye végül pórul jártam) akkor kicst olvasgattam és nem olyan benyomásom volt, bár lehet félreértelmeztem valamit, hogy a SandForce vezérlő előny lenne. Lehetett hibákról olvasni, illetve hogy nem brillírozik tömöríthetetlen adatokon. Nyilván mielőtt veszek egy Intel 520-at szeretném ezeket a korábban talán a felületes olvasgatás hatására felgyülemlett félelmeket eloszlatni magamban.

    1,
    Igazából segítséget várok annak az eldöntésére, hogy ezt az állandóan bekapcsolt adattömörítés dologot felhasználóként hogyan kell értelmezni:
    tömöríthetetlen adatokon melyik a gyorsabb egy 840Evo vagy egy Intel 520 - 120GB ??

    -Rossz azért mert tömöríthetetlen adatokon nagyon visszaesik a sebesség és lassabb lesz mint az esetleges konkurencia méret mellett)
    -Vagy esetleg a jó megközelítés az, hogy tömöríthetetlen adatokon ugyanolyan gyors mint a többiek, de tömöríthető adatokon elhúz?

    2,
    Ezt a kérdést korábban feltettem, de nem jött semmilyen figyelmeztetés, szóval nekem az alaplapomon H61 chipset van. Linkeltem egy cikket miszerint a H61 nem tud AHCI-t. Félek, hogy a TRIM esetleges hiányában csak kinyírnám az SSD-t vagy ha azt nem is, de mindenképpen belassulna...

    Hogyan lehet a TRIM-et futtatni AHCI támogatás nélkül? Ha esetleg nincs TRIM az mennyire fektet meg egy Intel 520-at?

    Előre is köszi a válaszokat!
    J.

Új hozzászólás Aktív témák