Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz icons #1783 üzenetére

    Nem arról van szó, hogy a kiszemelt laptopba jó-e az mSATA SSD, mert nem jó, mivel nincs ilyen támogatottsága. Arról van szó, hogy -már ha jól értjük- még laptop vásárlás előtt állsz, még nem vetted meg. Az az Acer lapos, amit kiszemeltél magadnak (tekintve a 750G-s HDD-t is, amivel min. i5-ös CPU "jár") kb 210-240K környékén van. Ebben az árkategóriában már lehet venni olyan lapost, amibe lehet tenni msata-s SSD-t vagy épp mini PCIE-s SSD-t (msata SSD automatikusan nem egyenlő mini PCIE SSD-vel, közép- és felsőkategóriás laposokra jellemzőbb, hogy mini PCIE foglalatba tudja fogadni/kezelni az msata SSD-t is)

    Magyarul a 210-240k-s árkategóriában már lehet venni olyan lapost, amibe beletehetsz msata SSD-t és akkor nem kell a Caddy és így az ODD is maradhat.

    Itt egy fórumbejegyzés, ahol msata SSD-k és msata támogatottságú laposok szerepelnek [link]. Nézd meg, hátha találsz ebben az árkategóriában olyan lapost, ami támogatja az msata-t is és teljesítményben is közel azonos, mint a korábbi kiszemelt Acer.

    Természetesen nem lebeszélni akarlak az Acer 4830TG-ről, az is járható út, hogy veszel egy Caddy-t, abba az SSD és megy az ODD helyére.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák