Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz Allien #1721 üzenetére

    Igazad van a saját szemszögedből, de ahhoz megértsd a hozzáállásom lényegét, el kell mesélnem egy-két dolgot, még ha kicsit hosszú lesz is.

    Hogy is jött létre ez a topik, és miért úgy üzemel, ahogy?

    Szinte a kezdetektől fogva aktív részese vagyok a Flash SSD topiknak, és aktív SSD felhasználó is.

    Január környékén kezdtük megunni, hogy szinte minden második kérdés arról szól, hogy „ Milyen SSD-t vegyek? Az aktív, tapasztalt topiklakók és én is jó ötletnek tartottuk, hogy szülessen egy írás, vagy másik topik, amely ezt a témakört tárgyalja ki, alaposan, körültekintően és átfogóan, hogy ne kelljen az ajánlások okait olyan sűrűn elmagyarázni, és indokolni újra meg újra.

    Erre én írtam egy cikket, próbálva megfelelni az elvárásoknak, és meg kell, hogy mondjam a visszajelzések alapján, hogy elég jól sikerült. A cikkem nyomán jött létre ez a topik, melynek első hozzászólását egy kedves fórumtárs készítette el.

    Az ajánlás ezekből az alapokból táplálkozik, és frissül.

    A Flash SSD topik felhasználóinak a tapasztalatai alapján, tehát olyan magyar emberek hozzászólásai alapján, akik többnyire a magyar piacon tömegesen forgalmazott márkák egyikét használják.
    Ez nem egy nemzetközi topik, nem is akar az lenni. Tudom, hogy rengeteg SSD gyártó van még a világon, melyeknek szintén vannak jó, és kevésbé jó SSD-ik, de ezekkel nem foglalkozom, mert itthon nem igazán forgalmazzák őket. Ha mégis ilyen kérdést tesznek fel, akkor is próbálok korrekt véleményt alkotni. Lehet kérdezni olyanról is, ami ritkaság, senki sem lett még elküldve.

    Lehet kérdezni, sőt kell is, azért van a topik, pont a tudatos vásárlók segítségére.
    Az értelmes kérdésekre, a tőlem telhető legrövidebb, de mégis a tudásomhoz képest legkielégítőbb tájékoztatást szoktam adni, és ezután is próbálok így tenni.
    De ha valaki egyértelmű dologra kérdez rá, mert lusta olvasni, arra nem mindig tudok türelemmel reagálni. Ha valaki bizalmatlan, lusta, és a hozzá nem értése mellett még nem is fogadja el a tapasztaltabbak véleményét, válaszát, javaslatát, avval én nem tudok mit kezdeni. Volt olyan, aki azt gondolta, hogy nekem kell megkeresnem azt, hogy a kiszemelt SSD-t hol vegye meg legolcsóbban…

    Azokat a márkákat, SSD-ket, melyet itthon is forgalmaznak, átnéztük, megfigyeltük, hogy mik velük a tapasztalat, milyen a teljesítményük, megbízhatóságuk, és milyen az árfekvésük, és amelyek a tapasztalatok alapján biztosan ajánlhatóak, azokat ajánljuk is.
    A többit meg nem!

    Ez az alap felállás!

    Engem az bosszant fel, hogy ha valaki elkezd írni a topikba anélkül, hogy el sem olvasta az egyes hozzászólást, amely nem kevés munkával készült el, és erre az elolvasásra nyomatékosan fel is van kérve mindenki a topik címében, ahogy ez más topikokban is jól bevált gyakorlat, és szokás.
    Aztán miután a felszólításra mégis elolvassa ( mit elolvassa: átfutja) , rákérdez, egy ott nem szereplő típusra, hogy az jó-e ( többnyire a legolcsóbbra).

    Miért nem bíznak meg az emberek abban, amit ott olvasnak, miért kell rákérdezni, úgyis azt fogom mondani ( és nem csak én ) , hogy amik ott vannak azok jók, nem viccből kerültek oda, hanem alapos megfontolás után. Ha jó lenne az az olcsó SSD, amelyikre rákérdez, akkor az is ott szerepelne az ajánlottak között.

    Szóval az ilyen esetek néha kiverik nálam a biztosítékot, és akkor kissé cinikus és gunyoros hangvételű lehet a hozzászólásom, de hát én sem vagyok tökéletes.
    No, „röviden” ennyi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák