Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mákos7észta

    aktív tag

    Sziasztok!

    Mihamarabbi laptop vásárlás előtt állok, és dilemmában vagyok, nemsoká kifejtem. Építész vagyok, így AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, mindennap meg vannak nyitva, néha render stb., szóval erőforrás-igényes helyzetek előfordulnak, de ha igazán erő kell, akkor van egy asztali PC- m is, szóval mondhatjuk, hogy nem ez lesz a fő számítógépem.
    Mindenképp business gépben gondolkozom, hosszú távra, megbízhatóság kiemelten fontos, egész egyszerűen nincs kedvem lötyögő zsanérokhoz, random driver hibákhoz, stb. De mivel napi hordozásban van, a viszonylagos kis méret és súly is fontos. A keret 150.000Ft.
    Ezek alapján leszűkítettem a kört DELL 6430u- ra és HP Elitebook 840G1- re. A helyzet az, hogy mindkettőt el tudom érni a megszabott keretből, nagyjából hasonló garanciális feltételekkel. Ami a dilemmát okozza, hogy a DELL- nek nincs magyar billentyűzete, lévén magyar piacon nem is volt, ehhez viszonylag hamar hozzá tudok szokni, sőt, van megoldás a világítós billentyűzeteket magyarítani, szóval a megadott keretből meglenne a HD+- os verzió i7- es procival, és máris elégedetten használhatnám, de a későbbiekben maximum a memóriát tudnám bővíteni, vagy az egy szem mSATA csatlakozójában kicserélni az SSD- t.
    A HP a másik oldalon pedig egy 4- ik generációs változatú i5- ös procival van szerelve, alap HD kijelzővel, SSD nélkül, kevesebb memóriával, de magyar billentyűzettel. Viszont később a Zbook 14 IPS kijelzőjét be tudnám szerelni, bővíthetném SSD- vel és memóriával is, szóval több lehetőségem van a későbbiekben, ami nagyjából egy 60.000Ft- os projekt lenne, de mivel a laptopra mihamarabb szükségem van, most nem fér bele.
    A kérdésem, hogy ilyen feltételek, lehetőségek esetében melyiket ajánljátok jobban? Van valami, ami egyértelműen az egyik vagy másik felé billenti a mérleget? Típushibák, amikről nem tudok?
    Bármilyen segítséget, infót, választ előre is nagyon köszönök! :R

    Üdv,
    Marci

    Csak óvatosan, még nem kávéztam..

Új hozzászólás Aktív témák