Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Podi87

    csendes tag

    Sziasztok!

    Asztali PC "hívőként" új gép vásárlása előtt állok, de úgy néz ki, hogy a közeljövőben munkám miatt hosszabb-(rövidebb) ideig többször külföldön kell lennem, ezért felmerült a gondolat (vagyis igazából úgy határoztam), hogy a mobilitás végett egy laptopot vásároljak. Azonban nem szeretném feláldozni a jobb teljesítményt a hordozhatóság oltárán, így mindenképpen erősebb "gamer" típusú laptopban gondolkodom.

    1. 1-2 héten belül, max. március végéig
    2. Nagyon max 500.000Ft
    3. kb. ebben a sorrendben... :) irodai munka, játék, nagy felbontású képek/videók szerkesztése, térképszerkesztő/rajzoló szoftverek..ezek a legfontosabbak
    4. A mostani gépem elavultsága miatt elszoktam a komolyabb kinézetű játékoktól, de egy új gép birtokában természetesen fullHD extrém grafikán (Crysis3, Alien Isolation, Dragon Age, Evolve, Dying Light, Assassin's Creedek, Total War újabb részek, Batman, SW Battlefront majd stb...ja és persze WOT) :P
    5. min. 15,6" jó betekintési szöggel
    6. nem sokat, csak ha hosszabb időre megyek valahova mint ahogy fent említettem, és utazás közben nem használnám
    7. win8-10,
    8. 1 TB megfelel viszont fontos lenne a gyorsaság
    9. Webcam, kártyaolvasó sok usb és monitor csatlakoztatása multimédiás célokra
    10. csak új, min 2 év gari de több is jó :)

    Na valójában már kikerekedett ez a gondolat és némi tájékozódás után egy ASUS ROG G751JY masinát szemeltem ki (leginkább az új nvidia gtx 980M miatt), vagyis ennek több típusán vacilálok...van a T7012D ebben erősebb a proci ezért 30ropival drágább, így 480 és van a T7015D a "gyengébb" procival 30al olcsóbban és ehhez talán vehetnék egy ssd-t...nem tudom melyik lenne jobb megoldás, illetve van a T7012H amiben meg 16GB RAM van lassabb winyóval, ez utóbbi a legdrágább 490 körül mozog.
    Összességében elmondható hogy nehezen tudok dönteni, és nem tudom vajon lehet-e jobban szeretni mint egy asztalit. Elsődleges cél hogy gyors legyen, a mindennapi szoftverekkel és képszerkesztő/rajzoló progikkal egyaránt, mert a mostani gépemtől rendesen dührohamaim vannak miközben perceket várok 1-1 böngésző és egyéb szoftver betöltésére...gusztustalan dolog, ilyet soha többet nem szeretnék tapasztalni, mert az utóbbi pár évben elfogyott a türelmem! :D És nem mellékes hogy nem szeretném a gari lejárta után falhoz csapkodni mérgemben, mert beszart vagy elavult stb, tehát egy jó darabig nem szeretnék új masinát venni.
    Másrészt olvastam hogy márciusban jönnek az új UHD-s lenovo Y50-70-es gépek szintén nvidia 900-as szériával és nem tudom érdemes-e várni ezekre, illetve hogy jön-e ki valamikor a közeljövőben hasonló kategóriájú 900M-es szériával szerelt bármilyen más gémer masina?
    Végül pedig a vásárlás helye is aggasztó, itt van pl a rádium.hu ahol a legjobb árakkal csalogatnak, de semmi jót nem mondanak róla stb..
    Előre is köszi a segítséget és bocsi a sok karakterért :P

Új hozzászólás Aktív témák