Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mákos7észta

    aktív tag

    Sziasztok!

    Laptopvásárlás előtt állok, és van két jelöltem kb. azonos árkategóriában, de kettejük közül képtelen vagyok választani.
    Egyes számú versenyző: Dell Vostro 5470 (i3- 4010U, talán i5- 4200U és 740M, bár talán fölösleges, később említem a felhasználási kört)

    Ami mellette szól, az a 3 év garancia, hosszú üzemidő (alacsony fogyasztás), szép (szubjektív), könnyű, van mSATA csatlakozója. Viszont félek a Vostro könnyedségétől, nem tudom mennyire masszív. Ezen kívül a kijelzője "csak" 1336*768- as, és fényes, ami nem az én stílusom, és memóriája csak egycsatornás lehet, mert egy slot van benne.
    Volt korábban egy ASUS UL30Vt- m, amit mellesleg imádtam, mindaddig, amíg az akksija, vagy azt kezelő elektronikája tönkre nem ment, a zsanér meg nem adta magát, és el nem kezdett nyikorogni, az illesztési hézagok megnőni, szóval a napi használattól szépen elkezdte beadni a kulcsot. Ettől félek, hogy bár specifikáció meg tesztek alapján az egy szuper gép volt, nem bírta a használatot.

    Így került a képbe egy üzleti notebook, a Dell Latitude E5430 (i3 -3110M, HD4000):

    Emellett szól, minden ami eddig nem, nagyobb felbontású, matt, jó minőségű kijelző, masszív ház, és minden kényelmi apróság, ami egy üzleti géppel jár. Számomra kicsit robosztus, de meg tudnék vele békélni. Viszont SSD- t csak 7mm- est tudok a meglévő winyó helyére rakni, a tesztekből az derül ki, hogy kicsit hangos és fűt, ami szintén a hosszútávú használhatóságot kérdőjelezi meg, szóval nem tudom.

    Amúgy a használat úgy néz ki, hogy van egy fő desktop PC- m, erős, mint a bivaly, azon tudok ArchiCAD- ezni, renderelni, dolgozni, de ha úgy adódik, akkor bár nem olyan fürgén, de ezen is szeretnék dolgozni (utazás, konzultációk stb.) problémamentesen. Szóval csak másodhegedűs, így hardverileg nem kell erősnek lennie, csak hogy ne akadozzék az ArchiCAD (mint mondjuk a Pentium vagy Celeron 987B- n).
    Játszani nem feltétlen fogok, max. régi játékokat, az erőforrás igényes játékokra ott a desktop.

    Ilyen körülmények között melyik gépet ajánljátok? Adott esetben tudtok ajánlani másik, gondolkodásra érdemes gépet 180.000Ft környékén? Előre is köszi a választ és a segítséget! :R

    Üdv,
    Marci

    Csak óvatosan, még nem kávéztam..

Új hozzászólás Aktív témák