Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz carrilboy #158001 üzenetére

    Szia,

    Szerintem:
    Latitude alatt itt csak a 7000-es sorozatot értem nem az 5000-est csak mielőtt kérdés lenne (7300, 7400, 7390, 7490). Az 5000-es sorozat ára vicc.

    Hordozás:
    A ProBook nem igazán komoly hordozásra való. Bírja, de nem erre készült.
    A Letitude, EliteBook igen.
    A ProBook-ot én nem biztos, hogy használnám napi sok óra munkára, ha hordozod is.

    Touchpad:
    A Dell szokásos alps touchpadja még a drága gépeknél sem a legjobb. A HP ProBook touchpadjának komoly hátránya hiába üveg, nagyon jól használható, de hiányoznak a fizikai gombok.
    Az EliteBook touchpadja a legjobb a három közül. Jó a drivere. A fémmerevítésnek köszönhatően veszettül jól használható. A gombokra ritkán van szükség mert ha az egyik kezeddel kattintasz, a másikkal a kurzort mozgatod, akkor sem ugrál a el a kurzor, mint a ProBook esetében.

    Billentyűzet:
    Azonban arra figyelj oda, hogy a ProBook 430 Gen5 billentyűzete a legjobb. Jobb az összes Dell gépénél (az egy millás Latutide-nél, vagy T-nél is).
    A HP a 13"-os ProBook 430 Gen6, és EliteBook 830 Gen6 esetében a billentyűzetet egyszerűsítette. Az az a 430 Gen6 nem a 430 Gen5 billentyűzetét kapta meg. Még mindig jobb a Dell billentyűzeténél de annyira nem jó mint a 430 Gen5-é volt.
    Ha ugyanazt szeretnéd, amit a Gen5-nél, akkor 840 Gen6-ot kell venni. 830 Gen6-ot akkor, ha arra van szükség, hogy tényleg kicsi, és kompakt gép kell.
    A Dell Billentyűzetei gyengébben használható, mint a HP-é szerintem.

    merevség:
    A HP ProBook 430 Gen6 merevebb, mint a HP ProBook 430 G5, viszont kompaktabb is. A káva kisebb, ezt a billentyűzet bánta.
    Az EliteBook 830 Gen6 közel ugyanazt a kijelző fedelet kapta, mint a ProBook 430 Gen6. Az EliteBook 830 Gen6 alja viszont sokkal merevebb, mint a ProBook-é. Fém merevítésű.
    A Dell Latitude fedele merevebb, az alja kb ugyanaz. A HP az elegánsabb, a Dell a merevebb, kompaktabb, ultramobilabb.

    Súly:
    A Dell a könnyebb, kompaktabb, szebb, ultramobilabb. A HP nehezebb, akár a ProBook, akár az EliteBook.

    Hűtés:
    Az EliteBook hűtése az összes közül a legjobb. Ameddig a Latitude elég hamar leviszi 1,8 GHz-re is az i7 hőmérsékletét, majd kis idő múlva a még lejjebb, és melegszik is rendesen. Addig az EliteBook 830 Gen6 simán 3 - 5 percig is 2 GHz-en tartja az i7-et, és tudja tartani az 1,8 GHz-et hosszabb távon is. Ha tényleg meleg van, meg a környezeti változók is úgy alakulnak ,akkor veszi vissza a frekit.
    Meg is van a nagyobb súly, és a vastagabb káva, meg a ház funkciója. Nem annyira kompakt, meg "ultrahordozható" mint a Dell, de ezt a hűtésben adja vissza.

    Alaphelyzetben a Latitude/EliteBook között nincs nagy különbség, mindkettő veszettül jó gép, a Dell a kompaktabb, könnyebb szemre valóbb a fedele merevebb, a HP a használhatóbb, nehezebb, jobb hűtéssel bír, de a fedelében több a műanyag.
    A HP még dokkolható, a Dell Már csak port replikátorral szerelhető fel.
    Szerintem.

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák