Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trotrotro

    csendes tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok, a kérdésem több témát is érint. A segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék egy otthoni hálózatot kiépíteni, főleg nagy felbontású (köztük 3D filmek) nézésére, zenehallgatásra, adattárolásra. Sokat olvastam a fórumot, de a rengeteg információ közt elvesztem, hogy pontosan milyen megoldást és eszközöket válasszak. Van egy LG 47LA660S tv-m, TP-LINK TL-WR841N routerem, Samsung házimozi rendszerem, Dell laptopom. A laptop wifin csatlakozik a hálózathoz, a TV és az erősítő optikai kábellel van összekötve. Jelenleg kétféleképpen nézek filmet: Smartshare alkalmazással a laptopról megosztom a tévével, ez elég jól működik, még a nagyfelbontású filmeknél is, de a 720p-vel semmi gondja, feliratot is kezeli. 3D-s tartalmaknál be-be szaggat, ilyenkor pendrive-ra írom ki, és az megy be a tévébe USB-jébe. Főleg ez utóbbit szeretném elhagyni, és persze akkor már kevésbé tömörített forrásokat használnék ezután.

    Az ötletem a következő: veszek egy NAS-t (Synology DiskStation DS214se) és egy médialejátszót (Mede8er MED600X3D).

    Ha jól gondolom, a wifi hálózatot el kell felejtenem. Tehát UTP kábel a „falból” a routerbe, a routerből 3 UTP kábel jön ki, a TV-be, a NAS-ba és a médialejátszó-ba. A médialejátszó és a TV HDMI-vel összekötve.
    Megoldható-e így az, hogy a nagy felbontású filmet (mondjuk egy 50 gigás 3D-t) lejátsszon a médialejátszó gond nélkül? Ha jól sejtem, akkor az nem probléma, hogy a film közvetlenül a NAS-ra töltődjön le torrenten. Tudom ezt kezelni a laptopon keresztül? Tehát a laptopon a torrent kliensen a NAS-t adom meg, ahova letöltse, és onnan is ossza vissza.

    Van-e esetleg jobb, költséghatékonyabb, jobb ár/érték arányú megoldás a fentinél, figyelembe véve, hogy mire szeretném használni a rendszert? A routerem elegendő, bírni fogja?

    Nagyon köszönöm, ha segítetek tisztán látni!

Új hozzászólás Aktív témák