Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    válasz fogtunder #20227 üzenetére

    Jelenleg csak 100/50-es alap csomag van, de tesómék vidéken laknak, ahol sajnos nincsen digi, így szerintem nekik még szűkebb az 50-nél is a letöltésük. Gyakorlatban arról lenne szó, hogy én úgyis gyűjtöm a meséket a manónak, annyit simán tárolhatok "előre", hogy az ő gyerkőce is tudja nézni. De ez még nincs kialakítva, jelenleg a lenti cuccok vannak. Az ő oldalára is ki kéne találnom valami bekapcsol és választhat masinát, ami még nem tudom, hogy mi lesz, de talán Pi3 és kodi, az kicsi méretben is.

    Azt sem tudom, hogy a fotó tárolást és a filmtárolást érdemes-e keverni egy gépre/Nasra. Jelenleg ugye a film sokkal többet elvisz, mint a képek és manapság ~ 4 filmből kijön egy évnyi fénykép nálam. Tényleg szeretnék egy olyan rendszert, ami automatikus frissíti magát, nem kell vele ilyen téren foglalkozni és a használatához sem kell sok voodoo (ez főleg a tesómék oldalán lenne fontos, de a médialejátszó nem pont ide tartozik).

    Syno ilyen téren előny, van automata frissítés is, elvan magában. x86 proci eseté van arcfelismerős tagelés is, ami jól jöhet - plex is tudja azt hiszem prémiumban, de az elküldi a thumbnaileket a központi szerverre a tageléshez -.

    Ha a kabiniből lenne NAS, akkor nem tudom, hogy az N3060-hoz képest a AMD Athlon 5350 mennyire lenne előrelépés egy asztali linux mellett. Linux nekem szinte teljes homály, így nem tudom, hogy egy debian + OMV mennyivel igényel több törődést, mint pl.: egy Syno. Plusz, hogy mennyivel kockázatosabb egy ilyen gép, mint egy célhardver. (Meghibásodás, raid, stb.)

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák