Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz fogtunder #20056 üzenetére

    2 külön kétfiókost én semmiképpen sem ajánlok, mert végképp semmi értelme.

    Igazad is lenne, ha nem az lenne a helyzet, hogy most van két darab 3 TB-os HDD-m a NAS-ban, amelyeket belaktam. Ha most veszek egy kétfiókost úgy, hogy közben likvidálom a jelenlegi kétfiókost, úgy nem vagyok előrébb: még ha veszek is egy 6 TB-os HDD-t az új NAS-ba horror áron és azt beleteszem az új kétfiókosba, amire átmozgatom a két 3 TB-osról az adatokat, akkor az új HDD-t meg is töltöttem és az új kétfiókosba már csak egy 3 TB-os HDD-t tudnék tenni a kettőből, míg a másikat már nem tudnám használni (cserélgetni érthető módon nem akarnám a HDD-ket a NAS-ban). Ergo nyernék 3 TB-ot a nagyösszegű beruházással és pluszban lenne egy használaton kívüli 3 TB-osom. A két 3 TB-os eladásával nem akarnék vesződni: egyrészt a többéves használt HDD-ket nem tudnám normális áron eladni sem, másrészt eleve csak az egyiket tudnám eladni ahhoz, hogy maradjon is plusz helyem a jelenlegin felül, de nem is akarok vesződni az ezzel kapcsolatos hercehurcával.

    Így pedig marad lehetőségként az, amit már leírtam, hogy a jelenlegi kétfiókos mellé veszek még egy kétfiókost és párhuzamosan használom a kettőt, vagy a jelenlegi kétfiókos helyett veszek egy négyfiókost. Csak ugye mindkét megoldással van probléma.

    A ZyXel tényleg vonzó lehet, bár nem tudom, hogy mennyire jó és tényleg a hátam közepére sem kívánom a 6 TB adat átmozgatását, akármennyire is nincs vele sok aktív tennivaló. Fölöslegesen dolgoztatnám vele az új NAS-t is, meg a HDD-ket is.

    Szóval nem tudom, mi lenne az optimális. Illetve tudom: ha találnék egy olyan négyfiókost, amibe simán bele tudnám tenni a jelenlegi HDD-ket újraformázás és adatmozgatás nélkül, plusz férne bele még másik két HDD is. Erre kb. a D-Link DNS-340L-lel látnék esélyt (már ha működne a korábbi HDD-kkel, de ezt még senkitől nem hallottam megerősíteni), csak akkor még ott van a tényező, hogy szarnak vannak kikiáltva a D-Link NAS-ok és ráadásul nem is olcsó. Mondjuk - mint írtam korábban - nekem elegendő volt eddig is a D-Link tudása/sebessége, viszont zavar, hogy ennyi pénzért meg már elvárnám, hogy hozza azt a sebességet, amit egy ZyXel vagy Synology tud.

    Mindenesetre köszönöm a segítő szándékot és a válaszokat, csak sajnos még mindig nem vagyok közelebb a megoldáshoz. :(

    MaCS_70: "De gondold végig: az adatmigrálás körbe-körbe pár nap macera, nettó egy-két óra. A NAS-t viszont évekre veszed. Hosszú távon akarsz szívni pár órányi munka miatt?"

    Igen, ebben is van valami, de ettől függetlenül kicsit fázom az ismeretlenbe való ugrástól: nem tudom, van-e annyira jó a ZyXel a D-Link-hez képest, hogy inkább azt vegyem, számolva azzal, hogy a ZyXel esetében tényleg 100%, hogy újra kéne formázni mindent és jelentős mennyiségű adatot mozgatni. Ez utóbbihoz baromira nincs humorom.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák