Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsirigó7

    senior tag

    válasz Joltee #15231 üzenetére

    Volt már itt az is, hogy mindegyik LiteOn B sorozat és klón Asus / Plextor egy hardverre épül, és csak szoftveresen van lebutítva egyik másik.
    Aztán kiderült hogy a crossflashelt 24B3ST még sem igazán LightScribe képes.

    Annyi szerintem valószínűsíthető, hogy a LiteOn nem a legjobb két íróját 524/624 adja el az Asusnak. Hanem a legolcsóbb sima 124B és csak a LightScribe képes 224B verziókat.
    Jobb esetben 324B/424B van az Asusokban. 424B a Plextor PX-890SA-ban.
    Anno 24B1ST verziónál, az egyiket csak 124B-nek, a másikat 324B-nek is tudtuk flashelni, az első hozzá kiadott eeprommal. Aztán már lehetett ezt is, keresztbe kasul, akár 624A íróvá is flashelni.

    Na ezt az egészet azért írtam le.
    Mert ha egy író, hardverileg nem tud valamit. Akkor azt szoftveresen hiába tesszük képessé rá. A chipszetje lehet hogy tudja, de nem tudja mivel kivitelezni, mert vagy gyengébb lézer dióda van benne, lévén egy sima írónak nem kell erősebb lézer intenzitás. Vagy egyszerűen más és más dióda kell minden címkézős funkcióhoz. (LightScribe/ Labelflash) Vagy ezek keveréke.(624B)
    LabelTag / SmartErase szerintem csak szoftveres dolog.

    Na akkor térjünk át a tesztelésre, és az írásminőségre.
    Ha szoftveresen át van állítva egy író, nem kivitelezhető funkciókra. Akkor az bezavarhat akár az írásminőségbe, akár a tesztekbe.
    Lévén engedélyezve van olyan funkció amit nem tud hardverileg. Ez rosszabb esetben még az egész gépet is képes lefagyasztani. Főleg ha meg is próbálkozunk pl LightScribe-et.
    Az hogy melyik LiteOn verziós fw-t tegyük rá az Asus írónkra, és melyikkel érdemes használni?
    A megoldás: Azzal amelyiknél alapból nem villog a led az író elején flash után. Tehát nem kell a Convert Drive-t ráküldeni. Vagy legalább is nem kétszer.
    Azért villog a led, mert az fw-ben olyan funkciók is vannak , ami a chipset-ben alapból le van tiltva.
    Mert nem kompatibilis a hardver az fw-vel. Na ezt a tiltást oldja fel az Eeprom- Convert Drive.

Új hozzászólás Aktív témák