Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dni

    őstag

    Ma megérkezett a Varmilo VEM88 - CMYK / EC V2 Iris bill a mai napon. Élőben is tetszetős, masszív darab, a TKL kiosztás elsőre otthonos a 75%-oshoz képest. Még egy kicsit szokatlan, hogy ennyire nagyok és kontrasztosak feliratok a sapkákon az eddig használt billentyűzeteimhez képest. A kupakok tapintása kellemes, tetszik a tactile kapcsoló, hogy van benne egy a leütés elején jelentkező kis ellenállás, relatíve finoman járnak a kapcsolók. A korábbi Keychron K3v2 brown optical kapcsolós switch-es bill-hez képest teljesen más az élmény az által is, hogy kétszer olyan hosszú úton járnak a billentyűk, és nehezebb is őket lenyomni.
    Hangban is jelentős a különbség, valamennyire tetszik a VEM88 hangja, de sokkal hangosabbnak és magasabb hangszínűnek hat (pedig vastag bútorlap asztalom van és deskmatot is használok), lehet még meg kell tanulnom, hogy gyengédebben nyomjam le különösen a nagyobb billentyűket, de ahogy észrevettem akkor hallatja a hangját amikor vissza ér a kapcsoló az alap állapotába, tehát a technika nem sokat fog rajta könnyíteni. Ebben az állapotában pedig egy idő után zavaró, főleg ha nem csak egyedül tartózkodom a helységben :)
    Ez a bill sajnos nem hotswap kapcsolókkal rendelkezik, de a jövőre nézve érdeklődnék, hogy mi lehet a megoldás, hogy tactile kapcsolót szeretnék használni, csak egy két nagyságrenddel csendesebb össz gépelési hanggal?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák