Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz slam99 #86003 üzenetére

    ha nagyon nincs más, akkor TKL/75% + numpad/macropad
    Ha ez felmerült benned, akkor érdemes komolyan elgondolkodni rajta. Nagyon hasonló tevékenységek mellett évek óta áttértem a bal kézben használt Num/Macropadra. Van pár előnye, amik most így hirtelen eszembe jutnak:
    - egy csomó esetben, amikor numpad kell, a jobb kezem az egéren van (és nem csak játék közben :D), vagyis mindenképpen a balra esne a numpadra (hacsak nem vagy balkezes). Ha pedig csak bill.-t használsz éppen, át lehet rakni a klasszikus helyére
    - ugyanúgy lehet belőle programozható verziót venni és ez kifejezetten hasznos is az előbbi használat közben
    - egy TKL mellett nem vesztesz egyetlen billentyűt sem, amit megszoktál, 75% mellett is alig, sőt akár egy plusz oszlopot is nyerhetsz egy kiterjesztett 5 oszlopos numpaddal
    - több helyed marad a bill. mellett a jobb oldalon az egér számára, ráadásul közelebb is tudod használni, mint egy fullsize mellett, kisebb szöget zárnak be a karjaid, kisebb a terhelés a vállaidon
    - ha valamiért éppen nincs rá szükséged, de kell a hely, feltolod a monitor alá

    A másik, amit esetleg érdemes átgondolni. Azt nem kétlem, hogy magyar nyelvi beállítások mellett a spec karakterek nem jutnak eszedbe, mert iszonyat bénán lettek elhelyezve. Megfordítanám a kérdést. Az ékezetes karakterek mennek fejből?
    Mert ha igen, akkor valójában nincs szükséged a magyar feliratozásra. Egy ISO-UK-t (vagy nemzetközit) támogató kupakkészlet esetén drámaian megnőnek a választási lehetőségeid. Egy programozható bill. esetén a nyelvi beállítás maradhatna magyaron, és emellett nem nehéz felrakni szinte az összes* spec. karaktert egy rétegre pontosan oda, ahol az angol feliratos kupakon lenne, vagyis, ha muszáj lenézned, pont ott lesz, ahol látod.

    *: azért szinte, mert van egy-kettő, amit nem olyan könnyű, de a döntő többség a helyén lenne.

    Nem akarlak rábeszélni, de olyan keretet határoztál meg, amit már tényleg érdemes átgondolni, mert több mindent megenged, ha jól lövöd be az igényeket.

    Ha mindenképpen maradnál a 100/96% körül, akkor a Keychron Q Pro jó alap, de a wireless ebben az esetben bluetooth-t jelent. Itt az a kérdés, hogy a céges policy engedi-e.

    M.

Új hozzászólás Aktív témák