Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz copass #69280 üzenetére

    Az hogy erősebben tolja vissza ez kétségtelen, de itt nem is ez volt a kérdés, hanem az hogy mennyivel lesz ettől hangosabb. :) Szvsz minimálisan.

    A rugóerő meg tényleg egyéni preferencia, nekem olyan 70g bottom-out az ideális körülbelül, bár függ a rugó profiltól is, hosszabb, nem meredeken emelkedő karakterisztikájú rugóból a gyengébbet is szeretem. :) Kailh Black Box kapcsolókat használtam, elvileg az is 80g bottom-out de teljesen használható volt szerintem.

    Bár nyilván egy adott határon belül igaz ez, 120g-s rugót azért a legtöbben már tényleg nem szeretik, 20g bottom out meg már használhatatlan lenne szerintem. Mondjuk itt meg lehet jegyezni, hogy a régi mechanikus billentyűzeteknél még ha jól emlékszem 120g-nél is nehezebben lenyomható kapcsolók is voltak (nem cherry design).

    Ha már témánál vagyunk és vannak újak a témában: Ne kövessétek el anno azt a noob hibát mint én, hogy nem realizáljátok a rugóerő van amikor a kapcsolási pontra, máskor pedig a bottom-outra vonatkozik! Mert pl. a cherry kapcsolóknál tipikusan a kapcsolási pontot szokták írni (pl red 45g), de a nem ennyire basic kapcsolónál, vagy külön megvehető rugóknál a bottom-out vagyon írva. Így rendeltem anno egy-egy 50g-s meg 55g-s rugószettet is, aztán csak később realizáltam hogy ezek nekem túl könnyűek mert mindkettőnél a bottom-out lesz ennyi.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák