Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz KillBorn #49367 üzenetére

    Felmerült, hogy a gumidómos-mechanikus utánérzéses billentyűzetek (mint amilyet most is használok) hangosabbak mint egy silent mecha switches!
    Ezen nem kell csodálkozni, a slide-over-dome megoldások egyesítik a membrános és mechanikus hátrányait. Mivel membrános, ezért tövig kell nyomni az érzékeléshez, ott pedig már műanyag csattan a műanyagon, és hangos lesz. Egy mechanikust nem kell tövig nyomni, csak az érzékelési pontig. Ha megtanulsz touchtype-olni, azaz nem tövig nyomni a billentyűket (erre a taktilis kapcsolók jobbak), akkor máris nem leszel olyan hangos, ha ez nem megy, akkor O-gyűrűvel tudod a becsapódási hangot tompítani, cserébe a gépelési élményből áldozol fel.

    Alternatívaként ott vannak a halkított kapcsolók, ahol a hangot mind felfelé, mind lefelé irányban tompítják:

    Cherry MX Silent Red, Gateron Silent Red/Brown, Zilent, Aliaz

    Az elsővel akad billentyűzet Corsair és Fnatic vonalon, a másodikkal talán lehet találni, az utolsó kettő a DIY vagy cserélhető kapcsolós és mellette mélyen zsebbenyúlós vonal.

    Plusz a kapcsoló csak a hang egyik eleme, a kupak vastagsága, a ház anyaga, a házban lévő felesleges üres légkamra mérete, az asztalod anyaga mind-mind számít. Sokszor már egy deskmat is sokat tompít, egy vastagabb és/vagy alacsonyabb kupak is sokat segíthet, és a ház nemvezető hangszigetelő szivaccsal kibélelése is sokat hozhat.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák