Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz nyunyu #29286 üzenetére

    Egy csomó nyílt forráskódú billzet firmwareben van olyan opció, hogy valami billkombinációra egérkurzort mozgat.
    Az vajon mennyire lenne használható megoldás?

    Ezt könnyen kipróbálhatod, Mouse Keys néven fut Windowsban. Szerintem használhatatlan azzal, hogy 8 irányra vagy korlátozva, legfeljebb eseti tűzoltásra jó, ezért is hagytam ki a listából.

    Domonkos: Nekem a trukkom - ami talan mar az I lehetoseg lenne - hogy nem hasznalok olyan szoftvert, amit ne lehetne kizarolagosan billentyuzetrol hasznalni.
    Ha kizárólag szöveges felületet használsz, akkor könnyen megoldható. Ha grafikus felületre is szükséged van, akkor én olyan 95%-ban ki tudom váltani az egeret billentyűzettel, amit lehet onnan intézek, de a maradék 5%-ban esélyem sincsen. Böngészéskor hatalmas találmány a spatial navigation, de ilyenkor nincsen hover esemény sem, amit a weboldalak előszeretettel használnak menüknél. Desktop felhasználásnál a tooltip esemény veszik el, ami hasznos információkat tud nyújtani. Olyankor, amikor távoli (RDP, VMware Horizon) vagy virtuális gépekkel dolgozol, akkor egér nélkül sokszor esélyed sincsen kiszabadulni a másik gép asztaláról, és átmenetileg visszaváltani a sajátodra, ha maximalizált ablakban szeretnéd kezelni. Sokszor hibás a használni kívánt alkalmazás is, sok fejlesztő sajnos magasra tesz a tab orderre, vagy úgy sikerül megoldani a parent-child viszonyokat, hogy egy egyszerű dialógusablakban nem tudod átdobni oda a fókuszt, ahová szeretnéd (a képszerkesztésről és hasonlókról ne is beszéljünk). Szóval hiába megy a 95%, hiába reszeled az AutoHotkey scripteket és weboldalakra a usersripteket (például évek óta kizárólag billentyűzetről használom a PH hozzászólás-szerkesztőjét, vagy navigálok a fórumban), az az 5% is ugyanolyan hatékony megoldásért kiált, mint amilyen hatékonyságnövelést tud a 95%-nál hozni egy jó billentyűzet.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák