Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ovits00

    csendes tag

    Sziasztok, billentyűzet vásárlás előtt álltam én is még tegnapig. Mielőtt kiválasztottam, hogy mit vegyek, visszaolvasgattam a hozzászólásokat. A tavaly volt júliusi hozzászólások között volt szó a Colemak kiosztásról. Gondoltam kipróbálom, de borzasztó nehezen állnak rá az ujjaim. A jobbkéz (n,e,i és o) katasztrófa. Az i-t és az e-t keverem, mert qwertz-ben a középső ujjal nyomom az i-t, itt pedig gyűrűssel kellene. Ráadásul az o-t és az i-t is keverem, mert normál esetben az o-t gyűrűs ujjal nyomnám, itt pedig a kisujjal kell. A keybr.com-on gyakorolok, de úgy néz ki, hogy soha nem fogok új betűt kapni és megszabadulni az inite, nine, ition szavaktól. Ha tud valaki jobb alternatívát, azt megköszönném.
    (Mivel magyar kiosztáson tanultam meg tíz ujjal gépelni, így magyar kiosztással is programozok. Ezt lenne jó leváltani, és mivel a Colemakkal még a magyar karaktereket is elő lehet csalogatni, azokhoz a szövegekhez amiket én írok az is megfelelő és nem kellene váltogatnom magyar és angol beviteli mód között.)

    A billentyűzet, amit hosszas rágódás és a rá szánt keretet jócskán túllépve megrendeltem, az egy CM Quickfire Ultimate lett, barna kapcsolóval. Ez lesz az első mechanikus billentyűzetem. Sajnos nem tudtam előtte kipróbálni, hogy melyik fajta kapcsoló is lenne nekem az ideális. Bízom benne, hogy megfelel (nem rajongok a kattogásért, viszont jó lenne tudni, hogy mikor is érzékel, ezért választottam ezt).
    Tetszenek a (talán) keret nélkülinek mondott billentyűzetek. Amiknek nincsenek besüllyesztve a billentyűi egy mélyedésbe. Úgy gondolom, hogy a tisztítása is egyszerűbb valamivel azoknak. Így hát tetszett az Ozone Strike Battle is, de nincs az ajánlottak között, és nekem egy 100%-os billentyűzet kell (legalábbis most úgy gondolom, és mást még nem is próbáltam). A Corsairek pedig olyan sokba kerülnek, amennyit én nem fogok rá áldozni. Tetszik a Vortex Pok3r is, de az pedig még "csonkább" és makró képességeit soha nem használnám ki, viszont egy numpad néha jól jön.
    Szóval azok közül, amik tetszettek és nem fáj nagyon a pénztárcámnak maradtak a Cooler Master darabjai. A CM Quickfire TK-t azért zártam ki, mert volt dolgom egy rövid ideig egy olyan billentyűzettel, aminek a kurzor mozgató gombjai fölött volt egy sor billentyű. Az egyikkel ki lehetett kapcsolni (vagy elaltatni?) a gépet. Nekem azt mindig sikerült megnyomnom talán a del vagy end helyett helyett. A Quickfire Rapid pedig a numerikus rész hiánya miatt esett ki. Quickfire XT-ből pedig nem találtam barna kapcsolósat.

    Ha van rá igény, akkor beszámolok a tapasztalatokról.

Új hozzászólás Aktív témák