Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    Akkor ahogy ígértem, írok pár szót a Rapoo 8900P kombóról.

    Elöljáróban annyit,hogy Logitech K750-et használok és Logitech performance egeret, amik együttes ára kb. 45k körül mozog. Ezekhez fogom leginkább hasonlítani, hisz ezeket használom. A Rapoo ezzel szemben 17k körül mozog, szintén full magyar kiosztással. Amint az látható, az egér próbál a Logitech koppintása lenni, majd elmondom, milyen sikerrel.

    Egyszerű dobozban érkezett a munkatársamhoz, együtt bontottuk és teszteltük a cuccot. A kis USB-s adója pont akkora, mint a Logitech unifying egysége, szóval itt nincs különbség. A billentyűzet szép, vékony, lábai nem kihajthatók, hanem az elemek helyének kiemelése fut végig az alján, ami ad neki egy kis dőlésszöget. 2 db ceruza elem/akku kell bele, hogy mennyit bír, az remélem, hónapok múlva derül ki (a K750 napelemes, nem kell benne semmit cserélgetni, de aki nem használja viszonylag világos helyen (átlagos fényű szoba), annak bizony heti egyszer egy fél napot az ablakban érdemes pihentetnie, amíg tölt magán egy kicsit.
    Külsőleg nagyon rendben van, fém szintte az egész, nem vonzza az ujjlenyomatokat, de meglátszik foltokban az ujjak koszolása a szálcsiszolt fémen, de ez már csak szőrszálhasogatás, sokkal észrevehetetlenebb ez, mint a zongoralakkon meglátszó. Felül van egy műanyag sáv, ahol érintésre kivilágítanak billentyűk, play, stop, stb. Ezt simán meg lehet nyomni akkor is,ha nem akarod, ráadásul még egy rezgéssel is jelzi ezt a bill (komoly,van benne vibramotor, de minek...). Ha ilyet vásárolok én is, tuti kikapcsolom ezeket az érintőbilleket, több a hátrányuk szerintem, mint a hasznuk. Szerencsére gyári fólia szépen rajta van ezen a műanyag sávon, így sokáig rajta maradhat, és nem fog karcolódni ez az egyetlen kényes rész.
    A k750-et annak idején azért vettem, mert halkabb az átlaghoz képest, na, ez a Rapoo még halkabb. A billentyűket nehezebb lenyomni,de megszokás kérdése az egész, jó és kényelmes rajta gépelni. Egyszerűen ebbe nem tudok belekötni. Halk, tényleg az, totálisan, mintha egy minőségi laptop billen pötyörögnél.

    Térjünk rá az egérre. Ezen már magán a kialakításon, anyaghasználaton látszik/érződik,hogy bizony, ami minőséget beleöltek a billentyűzetbe, itt lespórolták. Értem én,hogy a sokkal drágább Performance-hoz vagyok szokva, ami legalább anyagminőségben, gomb-nyomáspontban nagyon "ottvan", de ez az egér akkor is "Lengyel piacos" hatást kelt. A gombok lötyögnek, az anyagok nem az igaziak (fényesek, semmi matt felület, kíváncsi vagyok, hogy fog egy fél év múlva kinézni, mert sokat használja munkatársam, grafikusok vagyunk). Bal oldalon van egy "csúszógomb" a bal klikk mellett, amire bármilyen funkciót be lehet állítani, de egyrészt nehéz mozgatni (tuti lenyomod a klikket is miatta mellette), és a kialakítása is olyan,hogy előbb lecsúszik róla az ujjad, minthogy elmozdítod. Egyszerűen nincs, amibe beleakadjon/süllyedjen az ujjad,hogy érezd a mozdulatot. A bal oldalon az undo-redo gombok a leggagyibbak, és túlságosan is kiállnak. Pontosságra nincs panasz, legalább abban remekel az egér.
    Azt hiszem ennyi, lényegében mint mondtam, ebbe a csalódottságba akarva-akaratlanul benne van, hogy a jóval drágábbhoz vagyok szokva, de a munkatársam is ezen a véleményem van, úgy,hogy előtte egy átlagos kanócos egeret használt. Tipikusan a "célnak azért megfelel" egér ez tehát, amin legalább a legfontosabb bal és jobb klikk valamint a görgő az, ami teljesen rendben van.

    Végeredményben a billentyűzet hatalmas pozitívum, míg az egér némileg csalódottság. Ezt persze gondolta akkor, mikor megvette, mondta is,hogy ennyi pénzért ha csak az egyik tökéletes a másik átlagos, akkor is megéri. Hát, pont ez lett a helyzet. A kopásról, hosszabb távú tapasztalatokról is írok majd, pár hónap múlva.

    Ha addig is bármi kérdés van, szívesen válaszolok. Bocsánat,hogy hosszú lett,de igyekeztem mindenre kitérni, amit fontosnak éreztem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák