Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz #10726912 #75410 üzenetére

    Próbálok egyszerű mondatokban fogalmazni...

    Ad1:
    Ahhoz képest, hogy milyen könnyen van itt dobálózva azzal, hogy vegyél egy hajdanszép szartalicskát, és rakasd rendbe fillérekből magad, elég nagy csend szokik lenni, ha bármilyen random szakipari szerelő iránt érdeklődik valaki.

    Legyen az autóvillamosság, karosszéria, futómű, gumi, vagy csak általános jóautószerelő. A világűr csendes magánya a Jupiter és a Szaturnusz között ahhoz képest Tomorrowland záróbuli.

    Ad2:
    Ez a roppant magabiztosság a germán/jappán/random van benne kraft van benne stahl technológiában valahol a második és harmadik szerelőhöz talicskázás között szokik elmúlni, amikor már megint valami baja van ennek a szarnak, és már megint ugyanaz de még mindig nem sikerült a végére járni, de az kiderült, hogy a kocsi másik oldalán is cserés olyan egy havi átlagbérnyi alkatrész, meg amit még a bontás során találnak. Autós Coelho-k ilyenkor szokták előhúzni a "15 éves autótól mit vársz, kopóalkatrészek kopnak, különben is el kellett volna vinni átvizsgáltatni egy normálisabb helyre mint ahova vitted" lózungot. Aztán valahogy a kocsi eladósorba kerül pedig deszerette. Nahát.

    Ad absurdum:
    A mai autóstársadalom (t.i.: autótulajdonosok halmaza) elenyészően kevés, egy számjegyű százalékkal becsülhető hányada rendelkezik azzal a tudással és azokkal a kapcsolatokkal, amivel egy "rendbe rakatós" állapotú exprémium exnagyvadat rentábilisan rendbe lehet rakni. A maradék 90+% pedig vagy vesz egy lehetőségeinek megfelelő autót, legyen az akár egy sandero vagy egy logan, vagy elhiszi, hogy csak jól meg kell nézni, aztán megél belőle egy teljes iparág.

    Így megy ez. Nem kell azt lenézni, aki belenéz a tükörbe, és azt mondja, hogy ezek a lehetőségeim, ezt választom, veszek egy új (vagy garanciás, tök mindegy) logant. Tudom mit veszek, tudom, hogy kopog, meg puritán, de ez a realitás.

    Sokkal többre tartok egy ilyen embert annál, mint aki 'millióért vesz egy ódivolvóbéemvét, aztán meg a cigipénzből spórolja a végén a szervízre a pénzt, mert kiderült, hogy nagyot akart f.ngani de belecsinált a nadrágba.

    ...nem sikerült

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák