Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kalapacsolok

    senior tag

    Sziasztok! Kishaszongépjármű (tehergépkocsi) vétele előtt állok, kis személygépkocsit vennék lényegében, ami át van alakítva és kishaszonnak van levizsgaztatva. A menetlevéllel kapcsolatban lenne kérdésem.

    1) Aki Renault Megane, Ford Fiesta van vagy vmi hasonló kishaszont vezet: vki használ állandó menetlevelet? (pl Sokszor kell Kecskemétre mennem áru nélkül és onnan vissza, tehát csak utazom az autóval, meg lehet úszni vhogy a menetlevelesdit? ...)

    Ezt találtam a neten: http://m.totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2013/04/02/kell-e_kisteherautohoz_menetlevelet_vezetni/

    Amennyiben az áruszállítást végző személy nem gazdálkodó szervezet, a közúti forgalomban való részvételhez menetlevélre nincs szükség.

    ...

    Most akkor hogy is van ez? Ha a céges teherautót magáncélra használom, (mármint én, a sofőr nem vagyok vállalkozó), akkor nem kell menetlevelet vezetnem? Vagy itt csak arra gondolnak, milyen tulajdonban van az autó? (Ha magánszemély a tulaj, nem kell menetlevél, ha cégé a kocsi, kell...? )

    2) Azt tudom, a rendőr mire bírságolhat. De azt tudja vki, hogy a nav milyen büntetést szabhat ki, ha nincsenek meg a menetlevelek egy adovizsgalat esetén?

    Köszi előre is a segítséget! :-)

Új hozzászólás Aktív témák